• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Wymiana to jakies 4h x 200zl ale pamietam ze trzeba wymienic uszczelniacz, filtr olej skasować adaptacje wiec dorzuć 2 godziny

Delbeta

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Połaniec
Panowie ostatnio wymieniałem tuleje pływające zawieszenia tył bmwe e90 z tulejkami policzyłem za to 350zl w tym 120 tulejki .
Przy odbiorze auta dostałem pytanie za co ja tyle pieniędzy biorę.. od dziś idę na urlop

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Wymiana nagrzewnicy w VW Sharan 2001, ile zawołać?
Odpowiem trochę sarkastycznie ...jeżeli lekarz prywatnie kasuje klienta (pacjenta) np.200 zł . za poradę w ciągu 15min. ,,,,to ile powinien mechanik za godz. swojej pracy ? Gdybyś policzył 200 zł brutto za godz. ..przy wymianie nagrzewnicy .sądzę że była by to normalna cena ....! Oczywiście możesz się zgodzić ogólnie np. 600 zł. ..ale decyzja należy do Ciebie !

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Właśnie z tymi cenami to tak jest,do dentysty jak się pójdzie to 300- 400 buli się i nawet nikt nie kwęknie ,a takie uwagi typu" za co Pan pieniądze bierze" to już takie frajerstwo.Czemu tych tulejek sam nie zrobił ..dziwne..a co do płacenia to już płacz.
Tak jak to stare przysłowie Polan mówi "Robota nie jest zła ,tylko ludzie hu##wi"

Mój kolega jest zegarmistrzem .Noi nie raz przy okazji tam mi coś ogarnie, nieważne ,znamy się praktycznie od dziecka i jak się zapytam "Damianek ile za to ? On mi odpowiada :dajesz stówę albo s...alaj:) noto ja na to ok, spie...am .i tak to działa w obydwie strony ale to tylko z nim mam taki układ bo wiadomo.

Za nagrzewnice w Sharanie ? 450+ to co po drodze wypadnie.

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Właśnie z tymi cenami to tak jest,do dentysty jak się pójdzie to 300- 400 buli się i nawet nikt nie kwęknie ,a takie uwagi typu" za co Pan pieniądze bierze" to już takie frajerstwo.Czemu tych tulejek sam nie zrobił ..dziwne..a co do płacenia to już płacz.
Tylko że dentystą nie zostaje byle chłopek z ulicy bez wykształcenia, a kręcenie śrubkami to trochę niższy poziom niż bycie np. chirurgiem. Koronek sam sobie też nie wstawisz ani kanałowego dremlem nie zrobisz.
W piątek za chleb płaciłem 5,90zł za litr ON 8zł...
Tak samo jak z naprawami samochodu-chleb polecam robić samemu, wrzucenie składników do pojemnika trwa 30 sekund, składniki 1-2zł, nie musisz jeździć do piekarni i masz chleb świeży i dobry.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Nie bój się, chociażbyś kręcił kluczami rękami i nogami przez całą dobę, to pułapu finansowego chociażby lekarza rodzinnego nie osiągniesz... a chirurga tym bardziej.
Jak dobrze pokombinujesz to i z socjala 2,5 dostaniesz za siedzenie na tyłku....
A gdzie tutaj opłaty związane z prowadzeniem warsztatu...
Dobre 2 lata temu na te 450zł brutto bym nic nie powiedział...

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nie bój się, chociażbyś kręcił kluczami rękami i nogami przez całą dobę, to pułapu finansowego chociażby lekarza rodzinnego nie osiągniesz... a chirurga tym bardziej.
Jak dobrze pokombinujesz to i z socjala 2,5 dostaniesz za siedzenie na tyłku....
A gdzie tutaj opłaty związane z prowadzeniem warsztatu...
Dobre 2 lata temu na te 450zł brutto bym nic nie powiedział...
550 miało być , przepraszam nie przeprawilem jak się rozpisywałem ,moj cat takie psikusy robi po wymianie wyświetlacza...już się nie boczta na mnie chłopaki.. no co zrobić nie długo podatek będziemy bulić że żyjemy.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Jeśli ktoś się pyta ile wziąć za wymianę nagrzewnicy to ch. z niego nie mechanik bez doświadczenia i nie powinien się nim nazywać.
Albo cwaniak który chce zobaczyć ceny, wybrać najtańszą i mądrzyć się w warsztacie ile to on jest skłonny zapłacić.
Można wziąć 200zł w Bieszczadzkiej stodole można wziąć 800zł w Warszawie płacąc 15tysi czynszu plus zusy, srusy.
I tu i tu można fachowo wykonać usługę lub zpaprać ją koncertowo.
Te wszystkie pytania są tendencyjne.

Do góry Bottom