• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
O rety, kto to wrocil xd
Bo ta strona to jakaś porażka pseudo mechaników.
Powinien być wgląd w papiery kiedy założyłem działalność by móc zweryfikować pacjenta.
Wtedy tworzymy grupę która dzieli się doświadczeniami, a nie obszczymurki pytające się jak zdjąć koło lub ile wziąć za klocki w Corsie

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Chłopie looozuj majtaski. Ty jak zwykle spięty jak plandeka na żuku.

Jest coś takiego jak podforum - po weryfikacji, śmiało możesz się tak zweryfikować i pisać do woli.
Fakt są czasami pytania tak denne, człowiek myśli, że to forum bravo, ale bez przesady, forum otwarte ma to do siebie, ze jest tak a nie inaczej.

Pozdro.

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Przynajmniej jest śmiesznie czasem. Ja uwielbiam jak ktos sie bierze za cos o czym nie ma bladego pojecia i beczy pozniej ze juz nie da sie naprawic ani zlozyc zeby do mechanika dojechac :D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Lepiej jest jak na YT pokazali, że można to wszystko zrobić, schody zaczynają się przy braku narzędzi ... a później to już kombinacje alpejskie żeby z jednej urwanej śruby - wymienić cały element np. bo domowymi sposobami to można co najwyżej dziecko zrobić :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To forum już nie jest śmieszne... to merytoryczne dno i 5 metrów mułu...
To CCCP (cep cepa cepem pogania )... autorzy programu ,, będzie pan zadowolony,, śmiało mogą czerpać tu garściami gotowe scenariusze na kolejne odcinki...:D

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Generalnie na wszystkich forach "rzemieślniczych" poziom spada... a same fora zamierają.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Gdy wymieniałem nagrzewnicę w swojej W115 tce wydawało mi się,że pójdzie raz dwa,w 2013 r przeciętny koszt to 500 zł,jeśli ktoś mysli,że to takie hop siup,niech spróbuje,połamie zaczepy,pourywa,wtedy lipa,trzeba mieć doswiadczenie i wiedzę,no i odpowiednie narzędzia,rozbierzesz ,jesteś już prawie u celu a tu bach,jak to zdemontować?!:)Podejrzewam,że w tym przypadku tak będzie skoro przy W115 tce szlag mnie zaczął trafiać,naturalnie calutką dechę musiałem wyciągać nie wiedząc zupełnie jak jest przykręcona i do czego,nie było interku(90 rok)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
I to byly czasy gdy szukalo sie ksiazek Sam Naprawiam.
Przy okazji czlowiek dowiadywal sie wielu innych rzeczy, a nie tak jak uposledzona mlodziez dzisiejszych czasow.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
I to byly czasy gdy szukalo sie ksiazek Sam Naprawiam.
Przy okazji czlowiek dowiadywal sie wielu innych rzeczy, a nie tak jak uposledzona mlodziez dzisiejszych czasow.
Druga sprawa że taka książka sam naprawiam dla golfa II dawała jakąś wiedzę, a sam naprawiam dla golfa IV czy V to taka książeczka dla 5 latka...+ kilka schematów (w sumie to schematy to jedyne co było w nich wartościowego).
Pomimo że książki to podstawa, to na pewno po przeczytaniu kilku książek a bez praktyki nikt się dobrym mechanikiem nie stanie- co najwyżej internetowym "znawcą".

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Wszystko zgodnie z mottem im nowsze tym ..ujowsze . Wtedy kupiłeś i korzystałeś , dziś bulisz na okrągło

Kopigon

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
krakow
Panowie temat mniej widzę tutaj poruszany,.mianowicie Naczepa.
Chodzi mi o wymianę 4 x tarcze klocki, dem/mon 6 zacisków do regeneracji oraz 2x poduszka. Osie saf naczepa 10 letnia. Robota "po godzinach" pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Panowie temat mniej widzę tutaj poruszany,.mianowicie Naczepa.
Chodzi mi o wymianę 4 x tarcze klocki, dem/mon 6 zacisków do regeneracji oraz 2x poduszka. Osie saf naczepa 10 letnia. Robota "po godzinach" pozdrawiam

po godzinach czyli bez rachunku i płatne gotówką?
ja za takie akcje prałem 50 do 75% legalnej ceny

Kopigon

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
krakow
Tak dokładnie, bez rachunku płatne gotówką. Czyli jaki to przedział? Jak sądzisz?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Tak dokładnie, bez rachunku płatne gotówką. Czyli jaki to przedział? Jak sądzisz?
masz telefon?
zadzwoń do kilku warsztatów w okolicy i :
- dzieńdoberek. , janusz skąpiec z tej strony, menadżer i właściciel firmy transportex S.A.
chciałem się dowiedzieć ile będzie kosztować i czemu tak dużo wymiana hamulców w naczepie z osiami saf.

każdy warsztat to łyknie i poda ci cenę

Do góry Bottom