jakby tak człowiek do tematu podchodził, to robiłby w szopie ruskimi kluczami.Robisz mechanikę - ile alternatorów, rozruszników robisz dziennie?
1-2? Człowiekowi musisz zapłacić 17pln/h co w ciągu dnia (8h) daje nam 136pln netto.
Dodaj do tego koszty zakupu maszyn - Wydajna piaskarka, stół pobierczy, części zamienne.
Inwestycja długo terminowa, niby wyglądająca na spoko, za 5-7 lat odrobię...
za kilka lat wejdzie znów coś nowego i znów trzeba będzie czekać. życia braknie.....Nie lepiej przeczekać i zrobić startup za kilka lat? z nowym pomysłem?
Ile kontroli miałeś w ciągu ostatnich 12 miesięcy? Choć by sanepid czy PIP? Do mnie dojebali się, bo zatrudniam ludzi zza wschodu. Do momentu gdy byli sami Polacy było spoko...jakby tak człowiek do tematu podchodził, to robiłby w szopie ruskimi kluczami.
za kilka lat wejdzie znów coś nowego i znów trzeba będzie czekać. życia braknie.....
i prawidłowo zrobili.Do mnie dojebali się, bo zatrudniam ludzi zza wschodu.
U mnie ukrainiec ma 3000 na rękę. Ogłoszenia wisiały pół roku, że szukam ludzi. Szukałem specjalistów, nie popaprańców. Mam za dobrą markę. Mogę zapłacić i 7 tys komuś, kto będzie wydajny i będzie robił dla mnie pieniądze. Ma być wydajny i zarabiać dla mnie. Nie zatrudniam ludzi po to by ich utrzymywać. Dobrze wykonana robota jest dobrze zapłacona ale muszę na tym zarobić. Tak to działa.i prawidłowo zrobili.
tylko nie mów, że w Polsce nie ma fachowców, bo nikt w to nie uwierzy. bierzesz paparuchów z Ukrainy bo robią za psi grosz. i nie mów, że płacisz im krocie, bo w ogóle wtedy to będzie śmieszne. Polak ble, Ukrainiec cacy.
jakbym nie miał z nimi do czynienia, to może bym uwierzył.
aha, jeszcze jedno, jeśli robisz wszystko z godnie z przepisami, to kontroli nie musisz się obawiać. no chyba, że nie jesteś taki święty, za jakiego się podajesz hehe.
3000 na rękę.
Ogłoszenia wisiały pół roku,
3000tys i specjalista to raczej dwie różne rzeczy. no chyba, że jest tu mowa o Ukrainie hehe.Szukałem specjalistów, nie popaprańców.
kulą w płot, kolego. kulą w płot.Żyj dalej w przeświadczeniu 500+ 300+ emeryt+ pis+ etc...
Chyba bramy po pijaku na lubelszczyźnie spawając...Zeby sie wykazać wiedzą to trzeba ja mieć. To przepadła mi szansa na zarobek u ciebie mtm. 17 zl za godzinę placisz? Może być na początek. Zarabiam od 27 do 40 za godzine ale dla ciebie i za 12 bede robił bo wiem ze sie czegos naucze

Ba... ja poszedłem jeszcze dalej i klientów wyrzucałemani trochę. cały dzień nic nie robiłem.

Jak gówno do roboty przywozi to odmawiam.... niech konkurencja bierzeNie znam krzysia
Wyrzucales klientow? Hoho