• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Inna działalność w branży mechanicznej

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Ja startuje teraz z regeneracją sprężarek. Miałem iść w elektronikę Ale jeszcze nie teraz...
A czy to się opłaca? Mam 500m od siebie warsztat z regeneracją. Oddaje im rocznie pewnie z 50 kompresorów jak nie więcej. Maszyny biorę na umowę. Nic nie ryzykuje...

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Uszczelnienie 200 plus graty. Może ciut więcej. Jak sama czołówka to 80zl. Za cala kompletna sprezarke z pewnie ze 400zl. Nie wiem jeszcze ile będzie się schodzić nad tym... Wszystko wyjdzie w praniu :)

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
31
ja myslałem na pomocą drogową

albo skup wadliwych cześci (typowe usterki) np zatarte wycieraczki albo zamki z b5, ogólnie handel czescami

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nie jestem sam. Trochę zmieniłem świato pogląd, wcześniej myślałem, że jak sam to wszystko będzie napewno dobrze zrobione, tyle tylko że trzeba było robić czasami i po nocach. Jak długo można w ten sposób żyć? Mam teraz człowieka, który robi mechanikę, a ja mam czas ogarniać inne tematy. Szukam po mału większego lokalu, bo obecny mimo remontu znów jest za mały dla dwóch osób. Dlatego postanowiłem sobie stworzyć stanowisko z regeneracja na którym postawie człowieka, inni przywożą a my regenerujemy jeśli u nas nie był wyciagany. Myślę, ze w moim mieście ma to prawo funkcjonować. Co do kontroli, to jestem świeżo po dwóch US i ochrona środowiska, właśnie dlatego ze nie jestem sam, miałem czas żeby walczyć z nimi.

Rejon ZG już trochę przepełniony jest, jest kilku partaczy,na których sam się przejechałem, jest też kilku pro co robią to od lat. Ciężko CI się będzie wbić w rynek, ale do odważnych świat należy.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Rejon ZG już trochę przepełniony jest, jest kilku partaczy,na których sam się przejechałem, jest też kilku pro co robią to od lat. Ciężko CI się będzie wbić w rynek, ale do odważnych świat należy.

Narazie trwają poszukiwania lokalu. Co chwilę niby ktoś zamyka działalność, a jakoś miejsc nie ma. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jak wiadomo znaleźć kogoś kto ogarnie się na takim stanowisku jest ciężko. Co do samej regeneracji może się coś zmieni, jeśli budżet tez sie zmieni na rozpoczęcie czegoś nowego, są też inne opcje, ale to nie te pieniądze. Czas pokaze

Punktów
2
Tak pzyglądam się dyskusji, bo czasami wchodzę na to forum i aż postanowiłe się zarejestrować.
W tym temacie powiem tak: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. To mogę potwierdzić.
Ja robię w branży budowlanej i u mnie wydaje się być gorzej. Tutaj ciężko o człowieka, bo nie każdy chce pracować.
Ogólnie rozwój firmy zawsze opiera się na ludziach lub na własnych możliwościach i tak się zastanawiam czy potrzebuje czegoś więcej.

Jak patrzę na swoich znajomych to oni też już trochę spowalniają ze względu na to, że "dla siebie zarobi" a jak ma pracować nad tym, żeby innym było lepiej, lepiej pracownikom, albo klientom, którzy nie chcą za to "lepiej" zapłacić to pytanie jaki jest sens.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
..... albo skup wadliwych cześci (typowe usterki) np zatarte wycieraczki albo zamki z b5, ogólnie handel czescami
Skoro tak wysoko celujesz to dorzuć jeszcze streaming na żywo i ciekawy content o podłożu patologicznym z zakresu mechaniki a donaty będą same spływały... :D Zostaniesz patostreamerem.... - jeszcze nie było tego tematu o zabarwieniu motoryzacyjnym..... :D :D :D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
a miszcz dżedaj łysy? :)
Łysy nie podchodzi pod patostreamera - ma dobry marketing i umie robić kaskę bez zbędnych patologii :D Ktoś go może lubić, drugi nienawidzi ale profeski w przekazie i robieniu hajsu nikt mu nie odmówi :D ... Co do merytoryki - można dyskutować... :D

Do góry Bottom