• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Inna działalność w branży mechanicznej

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Że jak ktoś znajomy dzwoni i dyskutujemy, to pojawia się tekst - "nie bądź jak diagbox"

dziwne. nikt mi jeszcze nie powiedział, nie bądź jak launch, albo nie bądź jak kts. dziwnych masz znajomych. pewnie z Ukrainy hehe
Niedługo będziesz jak Krzysiu
Krzysiu ma przynajmniej to, czego wam brakuje. dystans, dystans do siebie.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Najtansze piwo zakrapiane spirytem. Ale pomaga myśleć

Ktory to krzysiu?

Mam taki durny nick ze sprzętu ktorego nie rozumiem.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Diagbox, jak się wiedzą wykażesz to Cie zatrudnię.
Autoklinika, postawienie człowieka to nie taki prosty temat... Teraz jesteś sam. Masz w D wszystkie możliwe kontrole etc...
Zatrudniając człowieka, masz całą litanie kontroli na karku, od sanepidu przez wioś , pip etc...
Trzeba pomyśleć o opłacalnośći.
Robisz mechanikę - ile alternatorów, rozruszników robisz dziennie?
1-2? Człowiekowi musisz zapłacić 17pln/h co w ciągu dnia (8h) daje nam 136pln netto.
Dodaj do tego koszty zakupu maszyn - Wydajna piaskarka, stół pobierczy, części zamienne.
Inwestycja długo terminowa, niby wyglądająca na spoko, za 5-7 lat odrobię...
Moja podpowiedz. -> Alternator w elektryku?
Nie lepiej przeczekać i zrobić startup za kilka lat? z nowym pomysłem?

Nie jestem sam. Trochę zmieniłem świato pogląd, wcześniej myślałem, że jak sam to wszystko będzie napewno dobrze zrobione, tyle tylko że trzeba było robić czasami i po nocach. Jak długo można w ten sposób żyć? Mam teraz człowieka, który robi mechanikę, a ja mam czas ogarniać inne tematy. Szukam po mału większego lokalu, bo obecny mimo remontu znów jest za mały dla dwóch osób. Dlatego postanowiłem sobie stworzyć stanowisko z regeneracja na którym postawie człowieka, inni przywożą a my regenerujemy jeśli u nas nie był wyciagany. Myślę, ze w moim mieście ma to prawo funkcjonować. Co do kontroli, to jestem świeżo po dwóch US i ochrona środowiska, właśnie dlatego ze nie jestem sam, miałem czas żeby walczyć z nimi.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Głupie myślenie, że klient ma być szczęśliwy , bo szybko ma zrobione :D

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Cena rozrusznika i alternatora jest tak niska, że wolę wziąć nowy alternator lub rozrusznik zamiennik z gwarancją 2lata niz bawić w regeneracje.. czasem cena regulatora napięcia jest wyższa od calego nowego zamiennika alternator.

Chociaz ostatnio bmw e60. Rozrusznik nowy bosch (nowy, orignał bosch) 700 zl..

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Głupie myślenie, że klient ma być szczęśliwy , bo szybko ma zrobione :D

myśl o sobie. masz tylko jedno życie :)

Chyba bramy po pijaku na lubelszczyźnie spawając...
a ty kolego umiałbyś "uspawać" bramę? zmontować automatykę żeby wszystko działało? Ukraińcy wszystkiego za ciebie nie zrobią. serio. trzeba mieć pojęcie. weź dwa kątowniki, zespawaj je ze sobą i zobacz czy masz kąt prosty hehe. to, że jesteś w czymś dobry, wcale nie znaczy, że możesz się nabijać z innych. ja nie śmieję się z piekarza, szklarza, ślusarza.... każdy zawód ma swoich fachowców. szacunku trochę proszę. chyba, że jesteś tak zajepisty, że nie ma nikogo lepszego od ciebie hehe.

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
A ja tam lubie po nocach siedzieć.
W nocy cisza spokój żurawia krzyk gdzies w oddali nad lasem.nikt nie przeszkadza nie przychodzi.tylko ja i mój warsztat i moje zabawki (dzis to juz zona sie po mnie pofatygowala osobiscie za kaftan do domu mnie wyniosla)
A z tym 500plus 300plus emeryciplus to wyluzujcie ...Panowie państwo daje trzeba brać a honor zachowac w innej sprawie.kazdy krzyczy ze nie bierze a prawda być moze jest inna.
Ja wszystkiego nie przeliczam na pieniądze.ze ktos ma na mnie zarabiać itp."człowiek sie liczy,nie pieniądz" a pózniej taka jedna k.....a z drugą dupe obrobią ze na ludzkiej krzywdzie sie dorabia.a na co mnie to.
Moze młody jestem i zle rzecze wydajac mi sie ze rosne jeszcze.siadam na drewnianym kamieniu nic nie mówiąc ,rzec....pozdróweczka :)

Do góry Bottom