• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

INSIGNIA 1.8 140KM 2008 Pb POMOCY!!!!!!!!

Adrian8558

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Myszków
WITAM WSZYSTKICH MAM TAKI PROBLEM W ZBIORNICZKU PŁYNU CHŁODZĄCEGO POJAWIŁ SIĘ CZARNY GESTY OLEJ POD KORKIEM PŁYNU CHŁODZĄCEGO MAŹ KOLORU KAWA Z MLEKIEM POD KORKIEM OLEJU NIE MA NIC CZYSTO NA BAGNECIE RÓWNIEŻ
CZY TO MOŻE BYĆ USZCZELKA POD GŁOWICĄ CZY NIESZCZELNOŚĆ CHŁODNICZKI OLEJU
DODAM ŻE AUTKO ZACHOWUJE SIĘ NORMALNIE BRAK JAKICH OBJAW OPRUCZ WYŻEJ WYMIENIONYCH przepraszam z błędy ortograficzne

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Miałem w ostatnim miesiącu 4 takie auta z silnikami z18xer w dwóch w ukladzie chłodzenia pojawiał się olej o nie było żadnych dodatkowych objawów.W tych dwóch przypadkach była winna chlodniczka.Następne dwa przypadki to odrobina rosołu w zbiornicz ku wyrownawczym,przegrzewanie i twarde węże.Tutaj nie trudno się domyślić ze winna upg.W tym przypadku sprawdziłbym chłodniczke i jej uszczelkę

Adrian8558

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Myszków
Chlodniczka wymienia mechanik kazał jezdzic i obserwować ale powiedział ze to raczej to było bo były bardzo duże wycieki z pod obudowy filtra a i uszczelki w kiepskim stanie

Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję
Jeżeli coś się zmieni to odrazę dam znac

Adrian8558

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Myszków
W AUCIE ZA POJAWIENIE SIE OLEJU W ZBIORNICZKU PŁYNU CHŁODZĄCEGO WINNA BYŁA NIESZCZELNA CHŁODNICZKA OLEJU I ZPARCIAŁE USZCZELKI I USZCZELNIACZE AUTKO PRZYJECHAŁO Z SZWAJCARI Z PRZEBIEGIEM 140 TYŚ KM ROK 2008 KOSZT CHŁODNICZKI I USZCZELNIACZY ORGINAŁ GM 780 ZŁ KOSZT NAPRAWY TZ WYMIANY CHŁODNICZKI ORAZ OLEJU I FILTRA OLEJU + PŁYNU CHŁODZĄCEGO ORAZ PŁUKANIE ZBIORNICZKA 350 ZŁ

DZIĘKUJE ZA WASZĄ POMOC I PODPOWIEDZI STRONA BARDZO MI POMOGŁA

Do góry Bottom