• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

insignia problem z rozruchem ciepłego silnika

luger1

Początkujący
Punktów
2
Miasto
limerick
witam panowie i może panie
Borykam sie z problemem palenia auta na ciepłym silniku mam od tygodnia na warsztacie opla insignie w dizlu 2011r auto przyjechało do mnie z problemem braku mocy po podpięciu kompa pokazało się niskie ciśnienie na listwie paliwowej wymieniłem listwe na drugą z innego auta ale dalej bylo to samo okazało się że po podgięciu styków we wtyczkach od pompy paliwa na silniku i listwy paliwa moc wruciła ale pojawił się następny problem auto po odpaleniu na zimnym silniku ma moc jeżdzi dobrze ale po rozgrzaniu i pozostawieniu na około 15min nie chce odpalić to znaczy rozrusznik kręci przez około 10sekund i dopiero startuje ale jeśli zaczynam próbe startu i powiedzmy przez trzy sekundy potem cofne kluczyk i sprubuje jeszcze raz to pali od kopa.
części kture już przełożyłem z jeżdzącej insigni to
pompa paliwa w zbiorniku,zalorzyłem nowy filter paliwa,listwa wtryskowa,regulator ciśnienia na pompie
został mi tylko czujnik położenia wału ale niema żadnych błędów po podłonczeniu kompa
bardzo bym prosił o jakąś podpowiedz
pozdrawiam

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Rozrusznik w tym autku musi mieć kopa a nie kręcić. Wymień tulejki i powinna być poprawa.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
jaka prędkość obrotowa wału przy rozruchu na ciepło? Zobacz czy wtryski na ciepło górą nie puszczają.

luger1

Początkujący
Punktów
2
Miasto
limerick
Rozrusznik odpada kreci szybko zaraz będę sprawdzał reszte

krzychuVW

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Gdynia
A czujnik polozenia walka rozrzadu ? Po rozgrzaniu też sa problemy z odpaleniem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie chce odpalić to znaczy rozrusznik kręci przez około 10sekund i dopiero startuje ale jeśli zaczynam próbe startu i powiedzmy przez trzy sekundy potem cofne kluczyk i sprubuje jeszcze raz to pali od kopa.
Prawdopodobnie coś z układem wstępnej pompy a widzę ze losowo wymieniasz zamiast pomyśleć
a wiesz że np. mozilla czy google ma system sprawdzania pisowni ? walisz takimi bykami ze aż się nie da czytać

Ostatnia edycja:

luger1

Początkujący
Punktów
2
Miasto
limerick
(((A czujnik polozenia walka rozrzadu ? Po rozgrzaniu też sa problemy z odpaleniem))))
tylko jak auto postoi trochę jak wyłączysz silnik i startujesz za minute powiedzmy pali od pierwszego

Do góry Bottom