• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

InterCars - wasze opinie

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ale ja tak samo robię. Klient dostarczy swoje części, to gwarancja tylko na usługę.

Zresztą, nie ważne ile co kosztuje. Zawsze i tak jest za drogo :)
Howgh!

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ale ja tak samo robię. Klient dostarczy swoje części, to gwarancja tylko na usługę.

Howgh!

Do mnie nie raz przyjeżdżają "kolega polecił, bo mu dobrze zrobiliście... wiem, że będzie drożej niż gdzie indziej, ale bynajmniej zrobicie dobrze"

Ja mam ceny nie najniższe za rbh, tak samo mam marżę na częściach... ALE liczę zawsze uczciwie.
Nie ma u mnie czegoś takiego jak wkładanie najtańszych zamienników a liczenie jak za te z górnej półki. Wkładam TRW, liczę TRW, wkładam ABE liczę ABE.
Po drugie nie ma czegoś takiego, że robię remont silnika i np. liczę 16 zaworów, a w rzeczywistości wymieniam 2, bo reszta była tylko do dotarcia.
Zawsze przed remontem klient dostaje wycenę co ile będzie kosztować i jasno mu zaznaczam, że uszczelki wymieniamy wszystkie, nie zostawiamy żadnej tam uszczelki pod pokrywą "bo ona była rok temu wymieniana". Co do reszty to wiadomo, w zależności od potrzeby, ale od razu widzi ile w najgorszym przypadku go impreza będzie kosztować.

Tak to u mnie funkcjonuje, klientów nie brakuje i właśnie kończymy powiększanie warsztatu, a na wiosnę ruszamy z budową całkiem nowego, projekty już są dopracowane, studnia już jest, prąd też zaraz będzie... zostało tylko pozwolenie na budowę. Może przed zimą uda się chociaż wykopy zrobić :)

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański

Howgh!

u mnie jest tak , klient dostarcza czesci - nie ma gwarancji , klocki beda piszczec , wtryski beda lac , turbo bedzie gwizdac , skrzynia bedzie jeczec - placi 2 razy. po to aby sie nauczyl , ze mechanik to nie zlodziej , a czlowiek ktory musi szanowac czas 2 osob - swoj i klienta.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Ale Intercars jest polską firmą. Z małymi sklepami jest o tyle problem, że jasne, jakiś pierdół na szybko można podjechać kupić, ale nie wyobrażam sobie żeby np. czekać dzień-dwa na części (bo nie będą nigdy mieli wszystkiego). Może jako konsument nie ma to dla Ciebie różnicy, że Twoje klocki hamulcowe dopiero jutro będą do odbioru, ale dla warsztatów jest to nie do pomyślenia w dzisiejszych czasach :)

Drugą sprawą jest to, że ja i moi znajomi mechanicy mamy wyższe rabaty niż takie małe sklepy. Mały sklep nie jest w stanie kupić od hurtowni w tej samej cenie co ja, więc wiadomym jest, że po odliczeniu jego marży jest duża różnica w cenie

Ja w sumie nie wiem skąd pochodzi intercars czy jest polski czy nie, ale wiem, ze za granicą mają też swoje sklepy. A co do cen, to faktycznie dla zwykłego klienta ceny mają kosmos, a dla mechanika z rabatami jest w miarę ok. Ja tam na ceny nie narzekam, chociaz znam tańsze hurtonie.

basiura

Początkujący
Punktów
0
Ja nie polecam intercarsu. Są hurtownie co mają znacznie lepsze ceny.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
swoją drogą jaką macie cene zakupu 66759 chłodnica ?
- oczywiscie IC

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
nie lubią Cię chyba w IC - nawet ja mam lepszą cene
- w innej firmie mam to za 790zł - bez łaski

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Więc panowie moze założymy nowy temat o cenach? Chodzi głównie o ceny hurtowe w jakich kupujemy. Każdy poda indeks części i napisze za ile kupuje? Może troszkę ich naprostujemy....
U mnie się wybiła następna hurtownia i IC momentalnie z cen zeszło ...
A ceny maleją z dnia na dzień....

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Więc panowie moze założymy nowy temat o cenach? Chodzi głównie o ceny hurtowe w jakich kupujemy. Każdy poda indeks części i napisze za ile kupuje? Może troszkę ich naprostujemy....
U mnie się wybiła następna hurtownia i IC momentalnie z cen zeszło ...
A ceny maleją z dnia na dzień....
Taki temat już gdzieś na forum jest...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Dzwoniłem dziś do Ciebie... Się majster opierxxxxsz na warsztacie ;)

Do góry Bottom