Ale ja tak samo robię. Klient dostarczy swoje części, to gwarancja tylko na usługę.
Zresztą, nie ważne ile co kosztuje. Zawsze i tak jest za drogo

Howgh!
Do mnie nie raz przyjeżdżają "kolega polecił, bo mu dobrze zrobiliście... wiem, że będzie drożej niż gdzie indziej, ale bynajmniej zrobicie dobrze"
Ja mam ceny nie najniższe za rbh, tak samo mam marżę na częściach... ALE liczę zawsze uczciwie.
Nie ma u mnie czegoś takiego jak wkładanie najtańszych zamienników a liczenie jak za te z górnej półki. Wkładam TRW, liczę TRW, wkładam ABE liczę ABE.
Po drugie nie ma czegoś takiego, że robię remont silnika i np. liczę 16 zaworów, a w rzeczywistości wymieniam 2, bo reszta była tylko do dotarcia.
Zawsze przed remontem klient dostaje wycenę co ile będzie kosztować i jasno mu zaznaczam, że uszczelki wymieniamy wszystkie, nie zostawiamy żadnej tam uszczelki pod pokrywą "bo ona była rok temu wymieniana". Co do reszty to wiadomo, w zależności od potrzeby, ale od razu widzi ile w najgorszym przypadku go impreza będzie kosztować.
Tak to u mnie funkcjonuje, klientów nie brakuje i właśnie kończymy powiększanie warsztatu, a na wiosnę ruszamy z budową całkiem nowego, projekty już są dopracowane, studnia już jest, prąd też zaraz będzie... zostało tylko pozwolenie na budowę. Może przed zimą uda się chociaż wykopy zrobić