• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

INTERFEJS opel vectra b

cannabis

Początkujący
Punktów
0
Witam zakupiłem kabel diagnostyczny interfejs do opla vectry zainstalowałem program opel tech 2 oraz ab com pl i każdy z tych programów serwisuje mi tylko immobilizer i centralny zamek a w żaden sposób nie mogę wejść na diagnostykę silnika, ABS, AIRBAG czy ktoś może wie jaki jest tego powód. vectra b 1.8 16v 1996r.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
masz interfejs bez multiplexera , trzeba pin w gniazdku przełożyć ...
reszta idzie po innym kablu

cannabis

Początkujący
Punktów
0
A mógł byś mi wytłumaczyć jak to zrobić? bo sam nie bardzo wiem... a może być przyczyna taka że interfejs podłączam do lapka przez adapter usb na com rs232?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Za dużo tym kabelkiem nie zdziałasz, tak jak kolega napisał wyżej nie posiada multiplexera. W oplach sterowniki lecą każdy po innej linii i adapter tu nie ma nic wspólnego chociaż zakłócenia i tak będziesz miał. Kup sobie op-coma wersję chińską i da sobie radę z vectrą i całą resztą opli:)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
w tym fejsie to chyba parametrów nawet nie widać , zabawka taka ...
daj linka gdzie kupiłeś

cannabis

Początkujący
Punktów
0
jesli ten kabelek to gówno:) to może wyśle mi ktoś linka na jakis dobry tylko zeby nie był zbyt drogi i współpracował z windows 7 jesli jest taka możliwość :)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
to i tak zabawki nie rozwijane od wielu lat ...
tym licznika nie zrobisz, synchro immo też nie no i chyba klucza nie doda ... nic nie przekodujesz , tylko diagnoza ...
interfejsy różne ale program ten sam ...

Danycool1

SuperMechanior
Punktów
35
Albo opel tech2 pod com ,sam osobiście się tym bawiłem ,robi prawie wszystko od korekty, bloki pomiarowe,kasowanie

Do góry Bottom