• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam,
czytam post od początku, ale pierwsze wypowiedzi są już dość stare, czy może od tego momentu się coś zmieniło ???
szukam skanera uniwersalnego, choć widzę że wszyscy piszą, że takich nie ma.....
Ale może coś się zmieniło w ostatnim czasie ???
Nie zależy mi na programowani/kodowaniu a jedynie na możliwości sprawdzenia i wykasowaniu błędów w jak największej ilości marek .... może ktoś mi podpowie ewentualnie w którym kierunku pójść (czy kupić jakieś dwa interfejsy, które w miarę będą się uzupełniały). Na portalach jest zatrzęsienie urządzeń, ale nie mam za bardzo doświadczenia, co jest warte swojej ceny.
Podsyłam link urządzenia, które jest niby do wielu marek ....
http://allegro.pl/vpecker-interfejs...999015404.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=103295

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Również szukam coś uniwersalnego obecnie posiada autocoma ale nie ma możliwośći kasowania inspekcji np BMW E60 , również zastanawiałem się nad tym Vpeckerm ale nie używał nie słyszałem żadnych opinii i nie wiem.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Również szukam coś uniwersalnego obecnie posiada autocoma ale nie ma możliwośći kasowania inspekcji np BMW E60 , również zastanawiałem się nad tym Vpeckerm ale nie używał nie słyszałem żadnych opinii i nie wiem.

Cos kiepskiego masz tego autocoma. Mój kasuje inspekcje bez problemu. A poza tym to w e60 bardzo latwo z zegarow kasuje sie inspekcje jak w kazdej beemce.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Cos kiepskiego masz tego autocoma. Mój kasuje inspekcje bez problemu. A poza tym to w e60 bardzo latwo z zegarow kasuje sie inspekcje jak w kazdej beemce.

Autocoma ma kiepskiego, ale czasami kasowanie z zegarow nie chce zadzialac juz mi sie to przytrafilo nie raz i do dzisiaj nie wiem z jakiego powodu, podlaczalem lapka.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
rozbawiacie mnie, co to znaczy kiepskiego ? to są układy elektroniczne albo działają albo nie, nie ma kiepski czy dobry albo wysyła komplet bitów albo nie i tyle w temacie , pamiętam kiedyś dyskusje jakiego koloru przekaźniki są lepsze )))

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Fioletowe
rozbawiacie mnie, co to znaczy kiepskiego ? to są układy elektroniczne albo działają albo nie, nie ma kiepski czy dobry albo wysyła komplet bitów albo nie i tyle w temacie , pamiętam kiedyś dyskusje jakiego koloru przekaźniki są lepsze )))

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jeszcze pare lat.elektronika w autach juz wymaga naprawde sprzetow z gornej polki.Byle czym nie podejdzie.
ja za uzywki orginalne kilkuletnie wyciagam po 4-5 kafli a goscie chca robic wozy za 800zl

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Panowie ale co wy widzicie w tych typowych chinskich wynalazkach ze saupportem technicznym tylko w Pekinie?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiele i jak podejrzewam zaczynają pisac swoje oprogramowania jak i udoskonalać bo konczą sie podróbki np. autocoma i tym podobnych.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Podejrzewam że tak bedzie , uważam ze robią wojne ekonomiczną wysadzając z rynku ale na co czekasz ?

Do góry Bottom