• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Orientuje się ktoś czy autocomem przypiszę nowy akumulator w bmw E60?

florek51

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Krotoszyn
Witam. Panowie do ogolu co wybrac autocom najnowsza wersja czy brain bee st9000 nie interesuje mnie podroby ryze itp. Czy mial ktos mozliwosc porownania obydwu urzadzen

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
florek51 ja mam taka możliwość bo mam obydwa urządzenia. Przykład z dzisiaj, Peugeot 207 2008r klient miał problem z radiem i musiał kupić używkę z innego auta (popularna usterka) ale nowe radio nie gada z autem i trzeba je zakodować. STkiem dało radę, Autocom nie ma takich opcji. Serwis za to bierze 150zł. Także funkcji serwisowych ma więcej chyba B-Touch do europy, za to Autocom robi lepiej znacznie amerykany. Apropo ryżowych testerów, jakiś czas temu podpinałem Foxwella od znajomego bo czegoś tam nie mogłem zrobić i chciałem zobaczyć czy ryż sobie poradzi. Język mnie zniczył, że aż zapisałem, np. "Należy miesięcznika Jednak nie układu" , błąd w silniku "Zgodność przyspieszenika hamulca" , a prędkość silnika to "prędkość bębna tnącego" i sporo się znalazło tego jeszcze hehe. Autek też ma czasem opisy że ... florek kupując legalny sprzęt zazwyczaj masz okazje go wyporzyczyć i przetestować, także od tego bym zaczął. Każdy wybór będzie miał swoje plusy.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ciekawe kto im to w chinach robi , w większości to maja produkcje z chin . Ale kup i napisz recenzje a dziwnie to mi diaguna przypomina

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To lepiej kup Vag can pro , mam juz pare lat i dobrze działa ja jestem zadowolony a cena jest przystępna nawet go nie aktualizowałem jakiś czas i mi wystarcza, jeszcze z nim kłopotu nie miałem

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie, to polski producent całkowicie legal , a zrobisz nim wszystko jak Vagiem . ja mam jeszcze tego z kluczem osobnym jest imienny na ciebie czy firmę.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
ci co sa w branzy już chwile to się ryżu najedli i uwazaja ze takie uniwersale za niecaly tysiak jak we viakenie to...co tu dużo mówić.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie wiem czy ten z viakena jest legal jak pisalem przypomina mi diaguna pewnie ktoś im robi w chinach , a viken ryzem handluje ))

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Szachu daj sobie spokoj ze syfem.Byc prawdziwym mechanikiem a nie amatorem z pod bloku.Jak chcesz wyjsc do klienta z takim padalcem,pasuje klientowi dac wydruk z czegos normalnego,legalnego a to bardzo istotne.
Poprostu z ori sprzetem jestes przed klientem kims,a ludzie bardzo zwracaja uwage na to czym podchodzisz do tematu.
Patrzy po wizycie w sieci u ciebie co to masz i ile dales za to.Jak widzi ze robis sprzetem za kilka tysi to wie ze niejestes jakis dziad.
reszta PW

Do góry Bottom