• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Zrobię nim adaptacje np? Dużo więcej możliwości niż md802?
Nie sądzę abyś zrobił nim adaptacje. System siedzi na Androidzie 4.4...chyba. Zrobisz podstawy takie jak MD802 poza tym wg mnie (i to tylko subiektywna opinia) MD802 bazuje na wczśniejszych modelach jak JP701, FR704..., które miały pokrycie w autach do 2008roku. Sprzęt i soft trochę rozbudowano i powstał MD802 z pokryciem wszystkich marek, 4 systemów Silnik, ABS, AT, PP (+ EPB, SERVICE Reset, Adaptacja skrętu kietownicy itp) + pokrycie do dzisiaj... Radzi sobie nieźle jak na te pieniądze. Co do 808 to raczej nowinka i mało jest filmików na YT o jego działaniu. W tym segmencie cenowym nie liczyłbym na cuda i kupowałbym na początek sprawdzone, proste urządzenie. Później w miarę postępu dokupowałbym dedykowane głowice pod dane marki - np VCDS (od ADAKO za około 1700) - ogarniesz najpopularniejszego VAGa, później np OPCOMA do łopla za około 2700 też od ADAKO, później francja czyli ACTIA i RENAULT CLIP... (akurat tutaj nie znam cen)....i masz najpopularniejszą Europę prawie pokrytą w 80%... Braknie cie Forda (ale to ogarniesz tanio ForScanem albo drogo ROTUNDA), Volvo VIDA, BMW - INPA, MB - STAR DIAGNOSIS,... Azja "KONNICZIŁA" TOYOTA - MVCI + Techstream, HONDA - MVCI + HDS, (chociaż do azji możesz kupić G-SCANA) "ALIGATO!".... Jeszcze "tylko" ameryka została....:p
Reasumując... Hmmm - kup sobie tego Autelka MD802 i zobacz co z czym, później sprzedaj jakiegoś E60 i za ten hajs nakupuj sobie głowic do wszystkich (do większości bo na wszystkie może zabraknąć) marek :D ....

wisnia0709

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mława
No i sprzęt dotarł kilka autek już obrobił, jestem zadowolony. Tylko brakuje jednego polskiego jezyka. Można jakoś go spolszczyć? Jak chce wybrać język pl to wyskakuje żeby aktualizować, aktualizowałem ale tylko auta a języka nie wiem jak i gdzie to zrobić

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Najbardziej przydatną funkcją tego ,,skanera,, jest funkcja REJESTRATOR LOTU :)woot::wideyed:)- na pewno żaden mechanik nie może się bez niej obyć- to by wskazywało na zajebiście zaawansowaną technologię tegoż urządzenia- już dla samej tej funkcji warto brać w ciemno...:p:D

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Najbardziej przydatną funkcją tego ,,skanera,, jest funkcja REJESTRATOR LOTU :)woot::wideyed:)- na pewno żaden mechanik nie może się bez niej obyć- to by wskazywało na zajebiście zaawansowaną technologię tegoż urządzenia- już dla samej tej funkcji warto brać w ciemno...:p:D
A tak poważnie ? To ustrojstwo jest już z programem czy trzeba to gdzieś zadobyc

dupczak

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Rzeszów
Witam, może głupie pytanie, ale gdzie najlepiej kupić oryginalną Lexię?

wisnia0709

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mława
No i sprzęt dotarł kilka autek już obrobił, jestem zadowolony. Tylko brakuje jednego polskiego jezyka. Można jakoś go spolszczyć? Jak chce wybrać język pl to wyskakuje żeby aktualizować, aktualizowałem ale tylko auta a języka nie wiem jak i gdzie to zrobić

Podpowie ktoś ?

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Podpowie ktoś ?
Nie spolszczysz bo taka jest polityka Autela. Do 2016 roku można było zmieniać język poprzez kontakt z supportem autela. Teraz firma zmieniła politykę w Europie i "wspiera" , "chroni" dystrybutorów poprzez udostępnianie im i tylko im sprzętów z dedykowanymi językami... Reszta kupujących bezpośrednio z azji ma się bujać z językiem angielskim. Pozostają ci dwa wyjścia - naucz się angielskiego w okrojonym zakresie, wystarczającym do korzystania z tego urządzenia albo wejdź w kontakt z "autoryzowanym dystrybutorem" i zapłać za spolszczenie.... :D

wisnia0709

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mława
To nie jest jakimś ogromnym problemem, na tyle znam angielski żeby to rozumieć no ale zawsze polski to polski. Orientuje się ktoś dla ciekawości ile takie spolszczenie u nich kosztuje ?

milek1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łomianki
Panowie prawie kupiłem X431 Pro3. W ostatniej chwili wpadł mi w oko Foxwell GT80 mini. Teraz zastanawiam się który wybrać. Półka cenowa podobna. Launch widzę, że jest na bieżąco aktualizowany, o Foxwell nie mam żadnego wiarygodnego info. Na plus Foxwell jest możliwość podłączenia oscyloskopu.

Na koniec jeszcze pytanie, jak wygląda legalność x431 v+ z aliexpress?

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Nie legalny. Polecam launcha jak najbardziej

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
dużo to i tak nic bo podobno lm324 robi wszystko :D

Kat13

Początkujący
Punktów
0
Witam podpinam się pod temat który z nich wybrać i którą wersję bo są na jednej płycie drukowanej i na dwóch płytach drukowanych : Autocom CDP+ , Delphi DS150E , Wurth Snooper+ WoW , MVDIAG Professional MVD V5 TCS CDP+ .
Po prostu jest tego tyle że nie wiem na co się zdecydować .
Proszę o jakąś poradę .

Do góry Bottom