Nawiązując do pytania które napisał ,PLmatiPL. jak i do innych którzy chcą zajmować się mechaniką na poważnie i szukają sprzętu do diagnostyki, interfejsów diagnostycznych to te wszystkie uniwersalne czyli azjatyckie i nie tylko made in china które można kupić za śmieszne pieniądze na internecie które często są bardzo fajnie opisane i obsługują wiele aut to tak na prawdę ten opis to jedyna ich zaleta ,Często jest tak że nie wiele można nimi zrobić z rzeczy które są potrzebne prawdziwemu mechanikowi choćby wydobycie kodu pin który jest potrzebny by dopisać czasem kluczyk a to przecież pierdoła i podstawa Po za tym te uniwersalne czasem potrafią wypisywać głupoty przy diagnostyce błędnie opisują błędy Owszem jak ktoś się bawi mechaniką amatorsko to np taki auto-com mu starczy ale dla profesjonalnego mechanika który ceni swój czas i swoje nerwy na pewno nie .Lepiej kupić coś porządnego ja osobiście pracuję na kilku interfejsach do Francuzów mam dwa , do europejczyków jak VW ,Skoda,Seat jeden. Audi też jeden jak i dla Opla i Koreańczyki 2 Trzeba by było mieć sporą kasę by ta listę ograniczyć Ja z racji tego że sprzęt na którym pracuję był po prostu dla mnie za drogi kupowałem używany ale za to żadne podróby chińskie no i z licencją W mojej ocenie jeśli ktoś na poważnie chce się zajmować mechaniką nie bawił bym się w te wszystkie chinole bo to w mojej szkoda kasy i nerwów Na internecie na prawdę można znaleźć fajny sprzęt oryginalny choć używany ale za rozsądne pieniądze nie trzeba zaraz nowego z które wołają dużo kasy