1989marcin
Uczestnik
Pompę wody sprawdź mógł wirnik się odkręcić już kilka takich sytuacji miałem pozdrawiam 

do tego tematu chciałem dojść w następnym kroku...Pompę wody sprawdź mógł wirnik się odkręcić już kilka takich sytuacji miałem pozdrawiam![]()
Pompa nowa oryginał wymieniona zapobiegawczo 2 miesiące przed dalekie trasy więc podstawowe rzeczy wymienione żeby nie było niespodzianki po trtasie. Sprawdze jutro temperature.
Test CO2 robiłeś?istnieje możliwość krzywego bloku??
Witam. W moim 3.0 mam ten sam problem. Znaleźliście rozwiązanie?Tak robiłem test co i co najlepsze nie ma dwutlnku w obiegu
A i jeszcze jedno, po załozeniu glowicu przez około 2 dni jazdy było w wszystko ok nic nie uciekało ani nie bulgotało
Moze być też zle zamontowana głowica??

PozdrawiamMogę poprosić o nr tel do Pana lub kontakt do mnie 607593544Cześć.
Miałem identyczny problem.
Wymieniłem korek. Problem był nadal.
Sprawdziłem- do układu szły spaliny.
Ominąłem przewodami EGR i problem był nadal.
Wymieniłem chłodniczkę UGR-u (jest do sprzedania) i problem był nadal.
Jeździłem na butelce 1.5 litra połączonej wężykiem przelewowym ze zbiorniczkiem wyrównawczym.
Układ wyrzucał płyn do butelki, a później go zasysał z powrotem. Tak przez pół roku
Oczywiście było bulgotanie po wyłączeniu silnika. Problem narastał.
Postanowiłem to naprawić.
Przyczyną okazało się pęknięcie w głowicy. Została naprawiona w Szczecinie. Złożone wszystko z powrotem, przy okazji wymienione wtryski, świece, rozrząd, wszystkie uszczelki w tym odmy itd... przebieg 520 tys.
Auto sprawne
Jak coś- mam gdzieś filmiki z tej awarii i mogę opowiedzieć jak było. Telefon można znaleźć w neciePozdrawiam
Kaszka z mlekiem.Czy już ktoś wie co to się dzieje w tych silnikach z tym płynem że go tak wyrzuca przez przelew
Automatyczne połączenie postów:
Bo ja mam taki silnik i mam taki sam problem z tym silnikiem czy może ktoś powiedzieć co z tym zrobić
Kaszka z mlekiem.
Poproszę do Pana nr tel ?Kaszka z mlekiem.
Najlepsza metoda,czyli jak wyżej napisamo,wlanie płynu bezposrednio do nagrzewnicy przez odpięcie węża.