• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaką cenę za ten samochód

Jacke48

Początkujący
Punktów
0
Witam od ponad dwóch tygodni nie mogę sprzedać volkswagena foxa 1.2..
Nie wiem, czy to zły czas na sprzedaż, czy odpycha ludzi wyposażenie samochodu tzn. korbki i brak klimatyzacji, ale samochód jeździ i to całkiem nieźle. Przez ten czas miałem z pięć telefonów, gdzie dwa to były komisy dające od ręki 3 tysiące a trzy osoby umawiały się na oględziny i nie przyjeżdżały.
Co robię źle czy cena 5,7 to naprawdę tak dużo za dobrze jeżdżący samochód?.. Jeśli tak to, jaką cena dać? Zależy mi na dość szybkiej sprzedaży, ale też nie oddam go za grosze, bo i tak uważam, że jest niska..
Czy przeczekać, bo teraz jest ten świąteczny czas, to może też ma to wpływ? Co myślicie

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
3000 zł to dobra cena. Na okres pandemii.

Ostatnia edycja:

Jacke48

Początkujący
Punktów
0
Ok to chyba go zatrzymam przez ten czas.. A takie pytanie jeszcze ten 1.2 nadaje się do gazu? bo w trasie trochę pali :/

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Takich jak podałem jest kilkanaście Polo i cena jak widzisz ca 2000 zł.

BigKlaudek

Uczestnik
Punktów
4
Panie Jacke48, 3000 dobra cena, ale w głupich czasach nam przyszło teraz żyć, trzeba się w cierpliwość uzbroić

Jacke48

Początkujący
Punktów
0
Panie Jacke48, 3000 dobra cena, ale w głupich czasach nam przyszło teraz żyć, trzeba się w cierpliwość uzbroić
Dzięki jeszcze potrzymam te ogłoszenia, najwyżej załaduje w nim gaz i będę latał, bo jednak 3 tysiące za jeżdżący samochód bez korozji to wydaje mi się mało

BigKlaudek

Uczestnik
Punktów
4
Ładuj gaz i jeździj ile wlezie i już do końca z nim aż padnie bo i tak spadnie z ceny a wtedy już nie opłaca sprzedawać.

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Silnik kiepski. Niska trwałość, słabe osiągi przy wcale niemałym spalaniu. Do tego bieda w wyposażeniu. Za rok wcale nie będzie warty więcej.

Jacke48

Początkujący
Punktów
0
Ładuj gaz i jeździj ile wlezie i już do końca z nim aż padnie bo i tak spadnie z ceny a wtedy już nie opłaca sprzedawać.
Właśnie spotkałem się z takim panem, co zrobił tak jak mówisz, tyle że za auto chciał tyle co by było sprawne tzn. 8,900.
Zajechałem do Gdańska 300km po peugeota 407 w gazie, bo właśnie chciałem sobie na trasy.. Przez telefon facet mówił, że silnik w dobrym stanie, blacharsko itd. I faktycznie blacharsko w dobrym, ale po odpaleniu na zimnym szuranie potem piszczenie, lekkie klekotanie a po przegazowaniu na jedynie 2-2,5 k obrotów chmura dymu, że aż mi wleciało do środka.
Jego ogłoszenie ma z 4 tysiące wyświetleń, ludzie nie biorą, a ja chciałem mu dać 6,500.. A on nie i nie a teraz sam już wystawił za 7,900 pewnie na tym sie nie skończy.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Jak ktoś daje 3000 to leć do niego szybko zanim się rozmyśli. Takie wozidło to max 2000 warte o ile w stanie muzealnym. Ani lpg ani klimy, szyby na korbkę jak w średniowieczu, mocy zero. Poniżej 2000 można kupić coś z lpg, działającą klimą, el szybami, lusterkami itd. co wozi tyłek tak samo dobrze albo i lepiej jak ta polówka.

Do góry Bottom