• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak pozyskiwać nowych klientów za pomocą Internetu?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
U mnie jest tak, że z ogłoszeń i netu na 10 sztuk przyjedzie 2, reszta zawraca d... z poczty pantoflowej na 10 przyjedzie 12, bo kogoś zawsze przyciągną nowego.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Przez pierwsze pół roku reklamowałem się jedynie na facebooku i zainteresowanie było całkiem spore.Po tym czasie przestałem się reklamować a roboty nie brakuje.Każdy klient zwykle przyciąga następnego.Mimo ze juz dawno nie dodałem nic na fejsbooka to często widzę jak ktoś wkleja moja wizytówkę pod postem jakiego mechanika polecacie

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Swoją drogą to jakie macie sposoby żeby delikatnie ale skutecznie wytłumaczyć klientowi ze nie chcecie robić jego auta.Ja często spotykam się z tym że jak powiem nie to i tak dzwoni 10 razy i marudzi albo chodzi za mną godzinę po warsztacie,zawraca dupe i recytuje co lepsze wzmianki z internetu

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Gorzej bo są tacy co faktycznie za te trzy tygodnie dzwonią i dalej swoje i nie wytłumaczysz ze to co on chce kole tnie nie ma sensu

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ja jestem na rynku 22 lata i w d... mam cały ten net. Ludzie są przywiązani do miejsca i cały czas mam co robić ;) Nawet w niedzielę dzwonią i chcą furmankę przyprowadzić...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
To jest mentalność każdego słoika, g.... w....... caly miesiac oszukać wszystkich po 10zł i szczycić sie na fb jak to mu się świetnie urlop spędza za granicą.
Tacy ludzie to gownozjadzi nic nie warci jako klienci, nie szanujacy czlowieka a tym bardziej brudasa mechanika. Nie chcę się tu kreować i ozlacać, bo jestem z wawy, ale taka jest prawda.
Kto ostatnio widzial napiwek min 50zl ?
Ja też jestem z wa-wy i takich słoików gonię bo nawijaja że tam u nich to za połowę zrobią, to ja że niech tam jadą..a pytam po co do warszawy się sprowadzili? no za robotą i kasą, to ja do niego," no wiesz Pan to ten mechanik też za wami nie długo przyjedzie do Warszawy, bo komu będzie naprawiał? jak wszyscy tutaj?" Mina bezcenna! i całuje klamkę z drugiej strony.

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Ja też jestem z wa-wy i takich słoików gonię bo nawijaja że tam u nich to za połowę zrobią, to ja że niech tam jadą..a pytam po co do warszawy się sprowadzili? no za robotą i kasą, to ja do niego," no wiesz Pan to ten mechanik też za wami nie długo przyjedzie do Warszawy, bo komu będzie naprawiał? jak wszyscy tutaj?" Mina bezcenna! i całuje klamkę z drugiej strony.
Brawo Ja..brawo Ty

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Najlepszą formą reklamy jest ,,poczta pantoflowa".
Witam.
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z chwalenia dobrego mechanika. Wiele razy rozmawiałem o tym z moimi klientami. Gdy zadowoleni wychodząc z warsztatu mówią, że polecą mnie swoim znajomym, mówię im, by się zastanowili, bo wtedy mogę już nie mieć czasu dla nich :)
Pozdrawiam.

kserwis

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków, Ofiar Dąbia 14
krakserwis.com
Obok poczty pantoflowej, ważny stał się facebook oraz dobra strona internetowa. Działamy w naprawach powypadkowych i o stałych klientów to ciężko ;), a może trochę ciężej niż w mechanice, dlatego polecenia, polecenia, no i internety

pawel1209

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Na pewno jedną z lepszych metod jest tzw. "metoda pantoflowa". Przyjedzie klient, zostawi samochód, odbierze, będzie dobrze zrobione, tak jak należy, później powie swoim znajomym, Ci przyjadą, powiedzą swoim i tak to się będzie kręciło wtedy. To jest jedna z lepszych metod, czyli tzw. polecenie. W dzisiejszych czasach ważne jest również posiadanie dobrze prowadzonego profilu na Facebooku, z którego też można przyciągnąć do siebie klientów :)

kamilston

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Media społecznościowe trochę dają, jest z tym zabawy. Dużo daje przekazywanie informacji przez klientów.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
AdWords to jedna wielka poraszka, wiele przeskoków klientów zero, albo bardzo mało. Branża suplementy odżywki sklep internetowy nie polecam.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

dajcie spokuj, pszeciesz nikt niejest nieomylny. lódzie majom rurzne podejscie do ortografji. czemó sie nabijacie z malego blendu? ps. mam horom curke.

Do góry Bottom