• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak reklamujecie swój warsztat samochodowy?

domechanika.pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
domechanika.pl
Pokazać to jedno, ale należy zbudować relacje z klinetami. Dobrze wykonać prace i dać poczucie, że zawsze można na Was liczyć. W mojej ocenie warto prowadzić fanPage, mieć malą reklamę na Facebooku i Google. I można to robić samodzielnie, ale wiadmo, że czasu brak. Ale mozna też zlecić komuś.
Bo to że dziś mamy klientów nie znaczy, że zawsze ich mieć bedziemy. Niestety często mamy takie życzeniowe wyślenie i budzimy się po fakcie.
Automatyczne połączenie postów:

Po co piszesz takie głupoty???
W tej chwili nawet posiadanie strony internetowej mało daje ponieważ ludziom nie chce sie wchodzić i czytać co tam naskrobałeś.
Resztę swoich mądrości możesz sobie w buty wsadzić, będziesz przystojniejszy.

Z najbardziej podstawowych i darmowych i przede wszystkim skutecznych metod reklamy to jest wizytówka na mapie googla.
Dzisiaj ludzie nie marnują czasu na szukanie strony internetowej tylko poatrzą na szybko jakie warsztaty są w okolicy.
Ja jakies 2 lata temu przestałem wydawać pieniądze na pozycjonowanie strony internetowej i bardziej skupiam się na mapie googla.

Niestety mapa googla ma tą przykrą stronę, że konkurencja, a w drugiej kolejności niezadowoleni klienci potrafia niszczyć reputację firmy.
Te opinie możesz zablokować. A od klinetów mieć tylko 5 :D

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Pokazać to jedno, ale należy zbudować relacje z klinetami. Dobrze wykonać prace i dać poczucie, że zawsze można na Was liczyć. W mojej ocenie warto prowadzić fanPage, mieć malą reklamę na Facebooku i Google. I można to robić samodzielnie, ale wiadmo, że czasu brak. Ale mozna też zlecić komuś.
Bo to że dziś mamy klientów nie znaczy, że zawsze ich mieć bedziemy. Niestety często mamy takie życzeniowe wyślenie i budzimy się po fakcie.

Zdradzisz sposób jak zablokować negatywne opinie bo legalnie to możesz sobie do googla apelować do usranej śmierci.

domechanika.pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
domechanika.pl
Zobacz :) masz klienta, coś mu się nie podoba. I chce wystawić ci opinie. Wysyłasz automatycznie do niego sms z prośbą o opinie. On ją wystawia bo jest zły. A jeśli ona jest mniejsza niż 5 trafia do ciebie na email. A jeśli jest 5 :) od razu na google :D co ty na to?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Zobacz :) masz klienta, coś mu się nie podoba. I chce wystawić ci opinie. Wysyłasz automatycznie do niego sms z prośbą o opinie. On ją wystawia bo jest zły. A jeśli ona jest mniejsza niż 5 trafia do ciebie na email. A jeśli jest 5 :) od razu na google :D co ty na to?
Ja przepraszam, chłopie co ty pierdolisz ??????
Opinie wystawia się na mapach googla i tylko one maja wartość.
Opinie na branżowych portalikach możesz sobie wsadzić w fałdę miedzy półdupkami.

Przestań się człowieku ośmieszać.

NitroNomad

Początkujący
Punktów
1

Ale ty masz jakiekolwiek pojęcie o tej branży poza obserwacjami podczas wizyt w warsztacie z autem w leasingu??? Sądząc po stażu firmy to coś koło zera. Spółka zarejestrowana w grudniu 23 roku na Wioleta Cebulak. Czy to ty piszesz? Sprawdzaj błędy w swoich wiadomościach. Podobno ekspertka, ale opinie tego nie potwierdzają https://aleo.com/pl/firma/wioleta-cebulak-facebook-ads-expert-chelmza. Z czym wychodzisz do ludzi??? Dobry warsztat nie musi się reklamować. Tak było, jest i będzie. Są dziś celebryci jak EKG, ale oni robią to po coś. Twoja oferta? Automatyczne pisanie postów? Automatyczne reklamy? Po co to komu? Kto ogląda na FB wymianę oleju? Jeżeli jest problem z autem, klient (nie klinet) po prostu jest albo dzwoni i dostaje pomoc. W twoim portfolio nie ma warsztatu, który jest znaczący i długo istnieje. Oferujesz zarządzanie opiniami? Omijanie problemu nie ma sensu. Weźcie się za poważną robotę, bo bajka pewnie się kończy, gdy podpisujemy umowy, albo podajemy kartę co?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
:) oj nie ładnie tak nie grzecznie. Właśnie to co napisałam dotyczy wizytówek Googole ;) musisz się dużo nauczyć :D

Twoje przechwałki nic nie znaczą. Rozmawiałem z kilkoma firmami które działąją na poważną skalę w kraju i usłyszałem zawsze to samo.
Jak ktoś mówi że może ukrywać albo usuwać negatywne opinie to bezczelnie kłamie.
Nawet duzi gracze na rynku AdWords nie maja dojśća do kasowania negatynych opinii w google.
Więc przestań kłamać.

NitroNomad

Początkujący
Punktów
1
Twoje przechwałki nic nie znaczą. Rozmawiałem z kilkoma firmami które działąją na poważną skalę w kraju i usłyszałem zawsze to samo.
Jak ktoś mówi że może ukrywać albo usuwać negatywne opinie to bezczelnie kłamie.
Nawet duzi gracze na rynku AdWords nie maja dojśća do kasowania negatynych opinii w google.
Więc przestań kłamać.
Jej rozwiązanie polega na przekierowaniu klienta. Nie działa wtedy, gdy klient wpisuje negatywa w wizytówce.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Osobiście jestem bardzo sceptycvzny wobec tych wszystkich firm i firemek co oferują rózne "systemy reklamowe" czy piramidy pozyskiwana klientów.
Jak w każdej piramidzie jedynymi wygranymi są twórcy tych "systemów". Reszta traci pieniadze, czas i zdrowie.

domechanika.pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
domechanika.pl
Ale ty masz jakiekolwiek pojęcie o tej branży poza obserwacjami podczas wizyt w warsztacie z autem w leasingu??? Sądząc po stażu firmy to coś koło zera. Spółka zarejestrowana w grudniu 23 roku na Wioleta Cebulak. Czy to ty piszesz? Sprawdzaj błędy w swoich wiadomościach. Podobno ekspertka, ale opinie tego nie potwierdzają https://aleo.com/pl/firma/wioleta-cebulak-facebook-ads-expert-chelmza. Z czym wychodzisz do ludzi??? Dobry warsztat nie musi się reklamować. Tak było, jest i będzie. Są dziś celebryci jak EKG, ale oni robią to po coś. Twoja oferta? Automatyczne pisanie postów? Automatyczne reklamy? Po co to komu? Kto ogląda na FB wymianę oleju? Jeżeli jest problem z autem, klient (nie klinet) po prostu jest albo dzwoni i dostaje pomoc. W twoim portfolio nie ma warsztatu, który jest znaczący i długo istnieje. Oferujesz zarządzanie opiniami? Omijanie problemu nie ma sensu. Weźcie się za poważną robotę, bo bajka pewnie się kończy, gdy podpisujemy umowy, albo podajemy kartę co?
O proszę, dużo swojego cennego czasu Pan poświecił, by tyle rzeczy sprawdzić. Aż zastanawiam się jaki jest w tym cel. Być może całkiem osobisty ;) Szczególnie, że trafił Pan tu i napisał dwa posty :) Słabo.

A co do marketingu, to zapraszam do skorzystania z testów. Poświęcę się, by udowodnić, że moja wiedza i kompetencje są na tyle duże, by wspierać branże automotiv. Wiesz gdzie mnie znaleść :)

NitroNomad

Początkujący
Punktów
1
O proszę, dużo swojego cennego czasu Pan poświecił, by tyle rzeczy sprawdzić. Aż zastanawiam się jaki jest w tym cel. Być może całkiem osobisty ;) Szczególnie, że trafił Pan tu i napisał dwa posty :) Słabo.

A co do marketingu, to zapraszam do skorzystania z testów. Poświęcę się, by udowodnić, że moja wiedza i kompetencje są na tyle duże, by wspierać branże automotiv. Wiesz gdzie mnie znaleść :)

Szanowna Pani słabo jest wtedy, gdy zakłada Pani konto na forum po to, by napisać pierwszy post reklamowy pod postem sprzed kilku lat. To się chyba marketing szeptany nazywa? Niewiele lepiej jest wtedy, gdy przechwala się Pani, zamiast pokazać nam wszystkim, że nie jest zwykłym naciągaczem, który szuka naiwniaków. Trudno.

Za testy podziękuję. Nie budzi Pani mojego zaufania. Nic nie wie na temat mojej branży, więc oferowane przez Panią oprogramowanie niczego nie zmieni. Pani wiedza i kompetencje są jak się okazuje żadne. Przed założeniem własnej działalności gospodarczej pracowała Pani w agencji reklamowej. Jej właściciel nie zachęca do zatrudnienia Pani. Widziałem, że nawet wystawił opinię. Podwójnie zawiedziony? Trzeci rok jest Pani ekspertem od butików odzieżowych, a w zasadzie łapie się wszystkiego.

Sugeruję zapoznać się z definicją słowa netykieta. Szanować drugiego człowieka. Dać się poznać. Rozmawiać. Zaciekawiła mnie Pani i szybko zraziła do siebie. Tyle w temacie.

Do góry Bottom