• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak sprawdzic dzialanie czuknika abs

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
Witam jak sprawdzić działanie czujnika abs w tylnym kole skoda Octavia 1
Bo nie wychodzi ciśnienie z pompy i myślę że mogę czujnika wysyła sygnał

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
Przy wymianie płynu hamulcowego jedno kolo tylne nie dostaje Płynu z pompy nie wychodzi ogonie z nic na te kolo nawet przy pompie gdzie na inne kola jest wszystko dobrze . I gdy włączy odpowietrzenie vagiem to trochę poleci i tyle. I już próbowałem wszystkiego i tak pomyślałem że może czujnik abs daje sygnał

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Odkręć rurkę od tego kola przy pompie abs i zobacz co sie dzieje.

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
Nic się nie dzieje rurki są drożne i nic można cisnąć i nic nie schodzi ciśnienie

Ostatnia edycja:

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
Jak zrobić testy ??
Ja robimemto tak że procedura ospowietzrania na vagu przez pewien czas leci z tego wyjścia plyn a po skończeniu już nic nie chce

Ale jak robi się odpowetrzenie vagiem to koniecznie muszą być podniesione kola

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Vcdsem mozna testowac zawory i inne bzdety. Właściwie to co ty chcesz zrobic.? Odpowietrzyc hamulce czy co.

Czujnik mozesz sprawdzic w czasie jazdy czy podaje predkosc do sterownika albo odepnij go i oscyloskopem. Zadnej rewelacji

Ostatnia edycja:

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
A napiszę mi ktoś jak testować te Zawody vagiem krok po kroku ?
Chc em
Zrobić tak jak było doprowadzić plyn na to koło bo tak hamulec działa na 3 bez abesu ale hamuje

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
No właśnie żadnych błędów mi nie pokazuje . Po prostu jak by ta sekcja na te kolo jest cały czas odcięta nie daje ciśnienia nie otwiera się zawór
Już naprawdę nie wiem co robić smaochd stoi drugi dzień. A nie chcem się poddać i jechać do mechanika .

A jeszcze nie wiem czy powtórzyć procedurę ospowietzrania abs z podniesionym samochodem ?

tomasz12189

Początkujący
Punktów
0
Ale jak wiem że ona wszytskobbylo ok przed wymianą i jak wam że odpowieztranie vagiem daje powietrze tak że co coś leży po stronie programu mi się zdaje

Do góry Bottom