• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak znaleźć zaufanego mechanika

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
" ale przyznam sie, ze sam czesto nie wiem ile jakas czesc powinna kosztowac, a nie mam zawsze (bo czesto mam jednak :p) czasu sprawdzac ile co powinno kosztowac. "
"Chcialbym miec serwis jak przyjaciela."
W takich sytuacjach ludzie mówią " no comments" i coś jest na rzeczy.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
I piwo ręce opadają . gościo pisze do mnie żebym mu mapę wyprostowal z egr i ile to będzie kosztować ? Można zwariować

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Przychodzą tacy i mówią, że jestem drogi. Ja zwykle odpalam, że jeśli tak to proszę się wybrać do swojego poprzedniego mechanika. Zwykle wtedy pada odpowiedź, że zamknął warsztat i wyjechał za granicę;] Pozostaje już wtedy dodać klientowi, że jego poprzedni mechanik wyjechał bo On czyli klient zadusił finansowo go swoją chciwością. Mam takich tez niestety;/

O cenę mąki w piekarni też się pytacie kupując chlebek lub bułeczki?? Czy po prostu kupujecie PRODUKT?? Niechaj więc moja usługa także będzie owym produktem;]

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Najlepsi są tacy co jeszcze ceny nie usłyszą a pytają czemu tak drogo... albo ile mam rabatu, bo może oni mają parę oczek więcej... albo wysyłają część do regeneracji, bo nowa zbyt droga i chcą żebym dał gwarancję... albo trafiają po kilku warsztatach wydając fortunę na nietrafne diagnozy a ja mam tanio zrobić , bo już tyle kasy poleciało... :banghead:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Najlepsi są tacy co jeszcze ceny nie usłyszą a pytają czemu tak drogo... albo ile mam rabatu, bo może oni mają parę oczek więcej... albo wysyłają część do regeneracji, bo nowa zbyt droga i chcą żebym dał gwarancję... albo trafiają po kilku warsztatach wydając fortunę na nietrafne diagnozy a ja mam tanio zrobić , bo już tyle kasy poleciało... :banghead:
Miałem takie teksty napraw pan tanio bo juz zaplaciłem a mi sp... dolili

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Panowie, ale Rabat to chyba stolica Maroka ?? Ciekawe czy u lekarza funkcjonuje takie stwierdzenie jak "rabat" ? :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Panowie specjaliści, przestańcie, ilekroć czytam takie posty o zaufanym mechaniku to śmiech mnie ogarnia:D, ja mogę odstąpić bo nie ogarniam, tylko czy zechcą sobie pójść? U mnie czeka się 2 tygodnie ale jak wchodzi klient żeby już zajrzeć albo ile może kosztować to najpierw daję kalendarz żeby wybrał wolny termin i kończy się gadka, ile? odpowiadam że jasnowidz nie jestem. A i jeszcze auto zostaje bo nie robię od ręki przy kliencie ze względu na holownika, chyba że jak wezwanie to zostaje zamknięty i pilnuje gratów.:p:D

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Trochę odejdę od tematu.
Szumek, pracujesz sam i masz też lawetkę? Dopytuje bo niecałe dwa miesiące temu otworzyłem mały warsztacik na wioseczce i myślę o właśnie kupnie narazie jakiejś taniej autolawety na kat. B. Masz z tego holowania jakiś pieniądz? Jest to opłacalne?

tedek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
tylko z polecenia. znajomych, opinii w internecie (jest wyszukiwarka gdzie masz tylko potwierdzone przez warsztat opinie, nie jakies fejkowe).. niestety metoda prob o bledow tez, ale jak warsztat ma dobre opinie to zmniejszasz ryzyko masakry poserwisowej;)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
hmm, mam takiego teraz. 407 1.6 hdi, zapchany FAP. trzy tygodnie temu zadzwonił ile kosztuje mechaniczne wypalenie filtra, powiedziałęm, że 400zl. on na to, że to dla niego za drogo. mówię ok. przez ten czas odwiedził chyba wszystkie warsztaty w okolicy i: wypalanie komputerem trzy razy, kasowanie błędów co dwa dni. auto nie jedzie :) powymieniał czujniki, auto nie jedzie :) dzwoni dziś i opowiada mi swoją historię, no i mówi, że on jednak by chciał, ale czy zrobię to za 200 i dzisiaj, bo on jedzie na wczasy. a moja odpowiedź na to była taka: wie pan co.... od ostatniego czasu usługa zdrożała i kosztuje 500zl, a najbliższy termin 21 sierpień :) dobra, niech mnie pan zapisze :(

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Chyba wypalanie już nie pomoże. Popiołu do pełna. Jeszcze chwila i geometria spłynie...

Do góry Bottom