• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
www.bumat.net
Witam serdecznie,

mam na imię Mateusz i reprezentuję małą rodzinną firmę z Gorzowa Wielkopolskiego - BUMAT. Początek naszej przygody z wulkanizacją to wczesne lata 90', więc posiadamy blisko 30 letnie doświadczenie w wyposażeniu warsztatów.

Główną zaletą naszej firmy jest kompleksowość oferty:
-urządzenia używane z gwarancją rozruchową
-urządzenia używane po regeneracji z pełną gwarancją serwisową
-urządzenia nowe - zarówno marki europejskie, jak i azjatyckie
-serwis, naprawa, regeneracja urządzeń - w siedzibie, jak i u klienta z dojazdem naszą flotą, pełen dostęp do części i dokumentacji technicznej

Podczas naszej wieloletniej ekspansji na rynki polskie oraz europejskie (mamy klientów w większości krajów UE) przez nasze ręce "przewinęło się" sporo sprzętu.
Mnogość maszyn, z którymi mamy do czynienia pozwala nam na posiadanie pełnej perspektywy odnośnie urządzeń, w tym ich jakości, awaryjności i dostępności podzespołów. Nie jesteśmy zdani na jedną markę, której jesteśmy importerem, staramy się współpracować z wieloma firmami we Włoszech,Polsce czy Chinach lub jakimkolwiek innym kraju, jeżeli zajdzie potrzeba. Nie zmienia to faktu iż w ramach stałej współpracy jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem i autoryzowanym przedstawicielem innowacyjnych urządzeń marki FEMAS (www.femas.pl) - produkt 100% włoski, faktycznie na włoskich podzespołach. Ze względu na jego możliwości, elektryczny zbijak i jakość podzespołów jest to marka klasy PREMIUM, cenowo również górna półka. Nasz import to także marka CORMACH (Reggio Emilia), urządzenia azjatyckie, składane i serwisowane we Włoszech. Jesteśmy stałymi bywalcami na wszystkich większych imprezach motoryzacyjnych i targach, co pozwala nam na bieżąco reagować na potrzeby klientów oraz pilnować panujących na rynku trendów i nowych rozwiązań technologicznych.

Poza opisem profilu naszej działalności,a także przedstawieniem oferty - chciałbym również przedstawić swoją subiektywną opinię co do samych urządzeń. Sprzedajemy każdy segment sprzętów zarówno nowych jak i używanych, więc nie faworyzuję żadnej grupy, nie mam w tym żadnego interesu.

Maszyny włoskie (produkowane we Włoszech na włoskich podzespołach) - najlepszy wybór, dla kogoś z odpowiednim budżetem, SKP, warsztaty ogumienia, duże warsztaty mechaniczne. Dlaczego? Jakość, żywotność, dobry serwis, wieloletnia dostępność podzespołów nawet do pełnoletnich czy starszych modeli. Również używane/po regeneracji otrzymują drugie życie i pracują latami.

Maszyny włoskiej/niemieckiej marki (produkowane w Chinach) - dobra alternatywa. Jakość na dość przyzwoitym poziomie, często produkowane z normami ISO, z częściami sytuacja względnie dobra - nie trzeba ściągać z Chin, zazwyczaj dystrybutor stara się utrzymywać stany magazynowe. Zdarzają się pojedyncze braki, można zazwyczaj zastosować zamiennik.

Maszyny azjatyckie - ciężko jednoznacznie określić, nieco loterii w tym wszystkim jest. W Chinach są zarówno duże fabryki, z wieloletnią renomą, ale także takie, które wypuszczą kilka kontenerów do UE i kończą działalność. Wtedy klient jest w kropce. Należy sprawdzać dostawców, pytać o szczegóły gwarancji pisemnej, jak długo marka i firma jest na ryku etc. Ciężko jednakże w XXI wieku nie dostrzec potęgi i potencjału leżącego w Azji. Bywają marki, które zakorzeniły się już w Polsce i powoli starają się dążyć do jakości europejskich odpowiedników, zapewniając podstawowy serwis (a wizyt serwisu w niektórych przypadkach może być sporo). Nie są to na pewno urządzenia pierwszego wyboru dla profesjonalistów i warsztatów wulkanizacyjnych, aczkolwiek dobra alternatywa dla wulkanizacji jako pobocznego biznesu. Ze względu na cenę, często realizowane w ramach dotacji PUP/UE.

Maszyny typu no name - zdecydowanie nie, lista racjonalnych powodów zbyt długa, żeby ją tu umieszczać

Zasadniczo w zależności od potrzeb sięgamy po różny sprzęt. Każdy coś dla siebie znajdzie.

Pracujemy także z wieloma firmami wypowiadającymi się na tym forum (oficjalnie i mniej oficjalnie), w większości przypadków są to firmy solidne, fachowcy i ludzie z pasją tak jak my, których serdecznie pozdrawiamy.

Osoby zainteresowane zakupem sprzętu warsztatowego zapraszam do współpracy i kontaktu, przesyłam numer służbowy:
+48 696 328 537, godz. 8-18,zastrzeżone numery z automatu odrzucane, w pilnych wypadkach proszę dzwonić również w innym terminie

Z poważaniem.

Rafał2014

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Witajcie, prowadzę warsztat i mogę tylko napisać tyle, nigdy w życiu nie kupię wywazarki werther, serwis najgorszy w świecie, sprzęt zle wywaza, był wymieniany czujnik, skalibrowana maszyna a serwisanci to tłumoki co nawet czujnika nie Mają na podmianie, mój błąd.
Tanio nie znaczy dobrze, na wywazarkach się nie oszczędza.

Ostatnia edycja:

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Witajcie, prowadzę warsztat i mogę tylko napisać tyle, nigdy w życiu nie kupię wywazarki werther, serwis najgorszy w świecie, sprzęt zle wywaza, był wymieniany czujnik, skalibrowana maszyna a serwisanci to tłumoki co nawet czujnika nie Mają na podmianie, mój błąd.
Tanio nie znaczy dobrze, na wywazarkach się nie oszczędza.
Cześć

z ciekawości - jaki model?

pozdrawiam
Tomek
PHU Szczepan

Bin79

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Starachowice
Witam mam problem z wywazarka dzisiaj przy wyważaniu felg stalowych do busa a mianowicie Wywazarka hofmann geodyna 6800 p cały czas koło nie wyważone i wola o ciężarki w innych miejscach na alusach jest ok . Czy jest to kwestia kalibracji , czy może coś uszkodzone ?

upload_2018-4-21_20-40-39.jpeg

Ostatnia edycja:

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Czy Pan Szczepan mógłby powiedzieć co jest nie tak bo u mnie jest na odwrót na Alu nie chcę prawidłowo wywazyc 5-15g różnicy.
Mam bicie powyżej 140.
ATSw220
Chociaż jakaś sugestia.
Dodam,ze poprzednim sezonie ok.

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Czy Pan Szczepan mógłby powiedzieć co jest nie tak bo u mnie jest na odwrót na Alu nie chcę prawidłowo wywazyc 5-15g różnicy.
Mam bicie powyżej 140.
ATSw220
Chociaż jakaś sugestia.
Dodam,ze poprzednim sezonie ok.

Cześć,

ciężko jest mi bez dodatkowych informacji cokolwiek powiedzieć. Czy możesz w wiadomości prywatnej napisać więcej szczegółów?
Ew. od razu kontaktuj się z naszymi Serwisantami. Oni na pewno pomogą. Nr tel to 533 317 148.

pozdrawiam,
Tomek
PHU Szczepan

Bin79

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Starachowice
Byłem dzisiaj u kolegi dokończyć wyważanie tych kół i co ciekawe na 2 kołach ta sama sytulacaja znowu wola ciężarki w innych miejscach . Przesunąłem oponę względem zaworu o 180 stopni i dopiero dało się wyważyć . To chyba jednak nie wina mojej wywazarki ?

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Cześć,

ciężko jest mi bez dodatkowych informacji cokolwiek powiedzieć. Czy możesz w wiadomości prywatnej napisać więcej szczegółów?
Ew. od razu kontaktuj się z naszymi Serwisantami. Oni na pewno pomogą. Nr tel to 533 317 148.

pozdrawiam,
Tomek
PHU Szczepan
Dziękuję. Skorzystam z rady.

Do góry Bottom