ale boisz się o jakość wyważenia Probalance czy Hoffmanki?
i tu i tu nie ma problemów, jesli różnice występują po obrocie kołem to max 5-7 gram na stronę i to tak w przypadku jednej jak i drugiej maszyny.
różnice w wyważeniu koła po takim przestawieniu wynikają zazwyczaj nie z niedokładności czy błędu maszyny ( zakładając że maszyna jest sprawna) ale z błędu mocowania koła, ewentualnej niedowagi statycznej czy delikatnych skrzywień felgi - najczęściej błąd mocowania koła - wypracowanie stożka , nierówności czy zanieczyszczenia na styku powierzchni felga a powierzchnia docisku na wale wyważarki. Bardzo często nowe modele wyważarek są przeładowane różnymi dziwnymi opcjami, które używasz niezwykle rzadko a utrudniają codzienną pracę . Śmieszy mnie np licytowanie się przez producentów programami wyważania alu - ta maszyna ma 5, ta 6 a tamta aż 9 ( też taką spotkałem ) - 85% alu będziesz wyważał w dwóch ustawieniach ciężarków , trzecim ustawieniem pozostałe 13-14% - i od święta trafi Ci się jakiś wynalazek ( który i tak zrobisz dobrze jak będziesz wiedział tylko jak )
Do dokładnego ( i sprawnego ) wyważania alu potrzebne Ci oprócz maszyny, to abyś wiedział co robisz a nie tylko klepał odważniki jak ci wyświetli na ekranie, czystość, i taki mały ( acz dość kosztowny) drobiazg do montażu felgi alu na wyważarce:
http://www.allpartsupply.com/haweka1/graphics/homepageimage.jpg
FOCUS ( odpowiedni model) to dokładnie to co Probalace ( i to co Cemb ) różnią się naklejkami na obudowie