• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
tak, a najciekawszy to jest Hoffman: marka Niemiecka, robiona we Włoszech a właścicielem jest Snap-On ze Stanów
taka globalna wioska w tym sprzęcie ......

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
bo hofman to tak jak mówisz niby niemcy ale robią we włoszech w Coreggio takie miateczko maszyn wulkanizacyjnych robią tam też TECO CEMBA CORGHI HOFMANNA i jeszcze JON BINA bo to jest to samo co HOFMANN tylko na Stany bardziej znany JON BIN a u nas HOFMANN ale u nas też można kupić JON BINA

kubag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
66
Miasto
Łomianki
www.gropro.com.pl
Ja mam chinczyka ATH. Powiem ze jestem wmiare zadowolony. Maszyny przepracowaly juz rok i daja rade. Wziolem te najlepsze, tzn monterka automat z dodatkowym ramieniem ( brakuje tylko drugiero biegu stolu) a wywazarka z ramionami do pomiaru felg. Radza sabie z duzymi rozmiarami na niskim profilu i ROF. Nie mialem 50 tys do wyzucenia na maszyny a zeby kupic podobnie funkcjonalne markowe. Pozatym wydaje mi sie ze przy naszym ruchu (chodzi glownie o obsluge naszych flot i stalych kientow) to by sie niezwrocily.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Chiny, kup coś używanego w tej cenie i renomowanego.
Części i serwis będziesz miał zapewniony.
Jedna nowa wyważarka najprostsza to około 10 tys.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Kup sobie Polski uni trol za 10 + vat masz najprostsze urządzenia.

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Podłączając się do tematu, to mam pytanie. Trafiliśmy na ciekawą ofertę używanej wyważarki CEMB C68. Co możecie o niej powiedzieć? Czytałem opis, że ma 5 programów alu i wszystkie inne "bajery", ale czy ktoś miał styczność z tym produktem? Może coś powiedzieć?

kubag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
66
Miasto
Łomianki
www.gropro.com.pl
Te wszytkie progrramy i bajery sa fajne na papierze. Tak naprawde my uzywamy tylko 3. DO stalowek, alusow z 2 klejonymi ciezarkami i do alusow jeden bity drugi klejony.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Cemb to też dobra marka.
Nawet jak będziesz miał 50 programów alu to i tak użyjesz 1 max 2.
Zobacz tylko jak z serwisem bo trzeba czasami kalibrację zrobić.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
ja mam dużo maszyn od www.swistowski.pl nie są tanie ale rewelacja i szacun dla serwisu bardzo pożądny 100 procent polecam i część mam od www.sosnowski.pl druga pożądna firma a pierwsza moja monterka to była z tiptopa mondolfo ferro to był zajebisty sprzęt ale tam odsyłają do przedstawicieli i jest drożej i dlatego się przeżuciłem na te dwie firmy od nich kupuje bezpośrednio mam też monterke sicam ale drugi raz bym nie kupił i serwis mają do bani choć moi znajomi mają tylko sicama i chwalą ale ja nie bardzo

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Wszystko co pokazujesz to Chiny.
Kup coś z Włoch lub Polski używanego, zrób pierwszy u siebie serwis i działaj.
Ja tak kupiłem 2 lata temu i działają i nic się nie psuje, a jak chcę to nawet najmniejszą śrubkę dostanę.

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
masz racje, cały czas szukamy czegoś używanego i chyba jednak lepszy bedzie sprzęt używany, ale pożądny

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Dokładnie.
Masz serwis, części i porządne maszyny z tradycją.
Szukaj , ja znalazłem ravagolli i jestem zadowolony.

Do góry Bottom