• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki środek do usuwania rys na szybach?

P

PogotowieSamochodoweUK

Odpowiedz na pytanie, czy specjalnie sie zarejestrowales tu i na 6 innych forach zeby to powiedziec kazdemu?:D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ja znam najlepszy sposób żeby rysy zniknęły w 100%, muszę tylko zastanowić się za ile wycenić tą swoją innowacyjną metodę.

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja mysle ze tyle co nowa szyba + wstawienie i + wyciaganie starej hehehe ;)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Jak Ty mnie znasz:p zapomniałeś jednak o kilku wcześniejszych procedurach:p

piotrek12

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Barlinek
szyby się dość dobrze polerują pastami do lakieru typu 3m np. fast cut , kwestia wprawy, ale naprawdę fajną glace można zrobić

P

PogotowieSamochodoweUK

3M fast cut powiadasz Piotrze z Barlinka.....

Punktów
0
Miasto
Kraków
www.czyszczenieauta.pl
My do polerowania szyb używamy tlenku ceru i pada filcowego na rotacji.
Robimy to raczej w celu wyczyszczenia szyby przed aplikacją np NW niż w celu usuwania rys. W ten sposób można też usunąć drobne/płytkie rysy na szybie ale wymaga to na pewno ponad godzinnej pracy nad danym fragmentem.

ale ostrożnie jak nie masz wprawy poćwicz najpierw na jakimś złomie

Nie bardzo wyobrażam sobie jak można uszkodzić szybę pastą polerską przeznaczoną do lakieru.

P

PogotowieSamochodoweUK

Hahahah no to dawaj, jedz na ostro pasta a pozniej dawaj foty ;) Owszem pasta mozna zniszczyc szybe. Zrobisz mleko i sie zdziwisz.....

Punktów
0
Miasto
Kraków
www.czyszczenieauta.pl
jedz na ostro pasta a pozniej dawaj foty ;) Owszem pasta mozna zniszczyc szybe. Zrobisz mleko i sie zdziwisz.....

Jeśli będziesz używał pasty polerskiej przeznaczonej do lakieru, zgodnie z instrukcją (czyt. z głową), a tylko o takim zachowaniu piszę, szyba najwyżej się dobrze oczyści, nic poza tym. O żadnych uszkodzeniach nie ma mowy.
Jeśli taka pasta miałaby uszkodzić szybę, to co robiłaby z lakierem?

p12

Nowy
Punktów
0
Miasto
Barlinek
Jak rzucisz w szybe to pewnie ją zniszczysz tu się zgadzam, samym polerowaniem to nie.... (mam na mysli tych co umieją polerować)

Do góry Bottom