• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki kupić pistolet lakierniczy

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
zależy wszystko od tego co chcesz robić , czym malować , stopnia zaawansowania ... trochę mało napisałeś

adam20072

Nowy
Punktów
0
jestem początkującym chce malować bazą i lakierem, farbami nie wodnymi a w ciągu roku lakieruje do 6 samochodów
praktycznie całych , stary pistolet mam sata ma około 17 lat i i mi przerywa poprostu śię wysłużył spręzarka dwu tłokowa 100 litrów wydajność około 400 litrów zdarza mi się zrobić cytrynke a ostatnio wychodziły mi ćienie jestem samoukiem. czy droższy pistolet jest lepszy czy płaci się tylko za markę mogę wydać więcej, z góry dziękuję za pomoc

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Otóż ta cytrynka -czy skórka pomarańczowa to już tylko nie dotrzymanie zaleceń. Grubość warstwy ,dyszy ,ciśnienia, lepkości itp. Kup sobie pistolet lakierniczy nisko ciśnieniowy, ale musisz trochę poczytać i pouczyć się. Przy tej ilości aut to coś bardzo super i drogi ,to rozrzutność. Z malowaniem , jak ze wszystkim, chcieć to móc.

adam20072

Nowy
Punktów
0
dziękuje kolego po prostu będę szukał i czytał myślałem że może ktoś coś poleći pozdrawiam

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
dziękuje kolego po prostu będę szukał i czytał myślałem że może ktoś coś poleći pozdrawiam
Kup sobie niskociśnieniowy od HLP. Nie drogi , sam malowałem ,jest nie z najwyższej półki ,ale ujdzie. Też jeszcze mam SATA ,może kiedy dokupię komplet naprawczy, bo ten akurat jest pewnie starszy jak Ty . Ale mam do niego sentyment .

Do góry Bottom