• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki kupić sprzęt do geometrii kół??

konrad37e

Początkujący
Punktów
2
Witam.....
Chciałbym się poradzić jaki kupić sprzęt do geometrii kół. Chodzi mi mianowicie o dokładności pmiarów i ustawień. z jakiej firmy i w rozsądnych pieniądzach do 18000zł. ale też zeby była dostępność do aktualizacji... pzdr

Franc

Nowy
Punktów
0
Chyba się pomyliłeś ... nie "zł" tylko "euro" chciałeś napisać ??? Bo za 18tys. zł to kupisz co najwyżej zabawkę a nie profesjonalny sprzęt :)
Ja korzystam z urządzenia Geoliner i kupiłem je w tamtym roku za ~12000 euro ... najbardziej cieszy mnie czas pomiaru ok. 2 minuty, razem z regulacją proces zajmuje jakieś 15 minut!

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Kup używkę najdroższą i będzie dobrze a nie chińczyka.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Firma znana , serwis ma , myślę że są to urządzenia godne uwagi.
Jak kiedyś szukałem geometrii to polecali tylko tą firmę przez dokładność pomiarów.​
Dzwoń do nich i marudź , pytaj i pytaj.​

konrad37e

Początkujący
Punktów
2
Właśnie zadzwonię i będe pytał dzięki wielkie kolego za pomoc

konrad37e

Początkujący
Punktów
2
ja zakupiłem beissbarth ML 4000 w wersji windows i jestem zadowolony

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Malin masz rację na rynku pojawiło się sporo nowości, jednak większość z nich należy unikać szerokim łukiem zgodnie z zasadą "kupuję sprzęt, żeby na nim zarabiać, a nie żeby stał." Co do podanego przez Ciebie urządzenia mogę jedynie powiedzieć, że to typowy Chińczyk i tutaj nie łódź się, że będziesz w stanie dobrze wykonywać regulację.
Ja Ci mogę polecić urządzenie G-18, na którym sam pracuję i mogę w pełni zarekomendować. Z tego co wiem, tych urządzeń w Polsce działa ponad 500sztuk, także z łatwością można dostać referencję od kogoś, kto to ma i nawet podjechać i zobaczyć na własne oczy.

paput808

Początkujący
Punktów
0
Miasto
obierwia
witam, jeśli ktoś jest zainteresowany to posiadam na sprzedaż sprzęt do geometrii mianowicie beissbarth ml3000pc, skalibrowany gotowy do pracy. żadnego problemu nie ma z urządzeniem nie to co te chińskie

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
bigboy mówisz o nowym sprzęcie, czy używce? To samo tyczy się czy mówisz o wersji z 8 czy 6 czujnikami?
Model bardzo popularny i na pewno dobry, ale nie wiem czy wszystkie miały kompensację przez przetoczenie osi, czy niektóre tylko przez uniesienie a to duży minus.

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
W takim razie zapytaj o kompensację przez przetoczenie, jeżeli tylko przed podniesienie osi to pomiary będziesz robić kilkukrotnie dłużej. Oczywiście to nie dyskwalifikuje sprzętu, ale pytanie na ile masz wycenione te urządzenie? Jaki był rok produkcji tego egzemplarza? Czujniki CCD mocno ewoluowały w ostatnich latach i jeszcze 5 lat temu nie dało się uzyskać takich dokładności jak w najnowszych wersjach.

bigboy_kk

Bywalec
Punktów
2
Miasto
kedzierzyn kozle
www.biderman.pl
Takie informacje bede mial dopiero w pon. Zasadniczo ja i tak musze podnosic auto zeby ustawic na obrotnicy wiec do tej pory mi to nie przeszkadzalo ;). Pracuje na gto quatro laser i myslalem wymienic na cos takiego.

Do góry Bottom