Witam. Mam możliwość zakupu podnośnika Hofmann GS 5000 DUOLIFT. Co sądzicie o tym podnośniku. Jest po remoncie. Byłem, oglądałem. Działa, jest cichy, kompletny, był rozbierany,sprawdzany, ma częściowo odnowioną powłokę lakierniczą ( nota bene bardzo porządnie). Podnieśliśmy nim samochód (Xsara Picasso 17r.), i wydaje się być w porządku. Blokady dzialają prawidłowo. Człowiek, który mi go prezentował, nie był w stanie stwierdzić, który to rok produkcji, bo akurat osoba odpowiedzialna za sprzedaż była niedostępna ( no tak się stało, nieważne). Nie mogłem znaleźć naklejki z datą produkcji. Pracuję od ponad 10 lat na dwóch Werterach i od ok 4 lat na jednym chinolu, którego nabyłem za grosze bo ktoś zamykał warsztat i miał ciśnienie na pozbycie się a który to podnośnik już na siebie i tak zarobił, więc złego słowa powiedzieć nie mogę. Chce 5t bo chociaż robię osobowe to mam też trochę busów a te coraz dłuższe i większe. Usłyszałem od kogoś że ten model to straszne starzywo its, itp. i już zbaraniałem. A muszę przyznać że można łapami zmieścić się pod osobówke nie mówiąc o wyższych samochodach, no oczywiście bisach

Bo jak byłem obejrzeć Ostrowskiego Carlifta to fajny, tylko że łapy potężne i jak wjechałem Cytryną na przymiarkę to nie było szans, tylko dla busów... A nie chciałbym żeby stał bezczynnie.