• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki podnośnik?

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Jeden z youtuberów chyba Anatomia Mechaniki nie mogę teraz tego znaleźć, strasznie Was odradzał. Pewnie znacie temat.
Problemy z serwisem ,opiłki w oleju i 3.5 tony boi się podnieść bo kolumny się składają A podnośnik 4 t .

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Opiłki występują przeważnie w większości tanszych narzędzi z systemem hydraulicznym . Mam ponad 5 lat ściągacz stacjonarny do sprężyn . Od nowości upuszczał ciśnienie. Czyszczenie zaworu bezpieczeństwa pomagało na jakiś czas. Wkońcu rozebranie wszystkiego na części pierwsze i umycie pomogło. Uszczelniacze również są słabej jakości. Nie widziałem siłownika z tańszych podnośników ale pewnie tłoczysko nie jest chromowane tylko stal szlifowana.

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Witam poszukuję podnośnika nożycowego podposadzkowego co możecie polecić?, garaż wysokości 3.5m

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Jakie opiłki, u mnie ten podnosnik redats l-220, działa juz 4 lata i nawet oleju nie wymieniałem. Wszystko śmiga.

Punktów
0
Miasto
Pruszków
Witam. Mam możliwość zakupu podnośnika Hofmann GS 5000 DUOLIFT. Co sądzicie o tym podnośniku. Jest po remoncie. Byłem, oglądałem. Działa, jest cichy, kompletny, był rozbierany,sprawdzany, ma częściowo odnowioną powłokę lakierniczą ( nota bene bardzo porządnie). Podnieśliśmy nim samochód (Xsara Picasso 17r.), i wydaje się być w porządku. Blokady dzialają prawidłowo. Człowiek, który mi go prezentował, nie był w stanie stwierdzić, który to rok produkcji, bo akurat osoba odpowiedzialna za sprzedaż była niedostępna ( no tak się stało, nieważne). Nie mogłem znaleźć naklejki z datą produkcji. Pracuję od ponad 10 lat na dwóch Werterach i od ok 4 lat na jednym chinolu, którego nabyłem za grosze bo ktoś zamykał warsztat i miał ciśnienie na pozbycie się a który to podnośnik już na siebie i tak zarobił, więc złego słowa powiedzieć nie mogę. Chce 5t bo chociaż robię osobowe to mam też trochę busów a te coraz dłuższe i większe. Usłyszałem od kogoś że ten model to straszne starzywo its, itp. i już zbaraniałem. A muszę przyznać że można łapami zmieścić się pod osobówke nie mówiąc o wyższych samochodach, no oczywiście bisach :) Bo jak byłem obejrzeć Ostrowskiego Carlifta to fajny, tylko że łapy potężne i jak wjechałem Cytryną na przymiarkę to nie było szans, tylko dla busów... A nie chciałbym żeby stał bezczynnie.

Do góry Bottom