• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no tak , wystarczy zaszyfrować dysk 128 bitowym i zapomnieć hasła ...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
i do tego dysk wielkości łebka szpilki który połkniesz... masz czas na takie kombinacje? Bo ja wolę w koszta wrzucić...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie szyfruje bo nie mam potrzeby ale to niewiele czasu zajmuje jak się wie jak to zrobić

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
no tak , wystarczy zaszyfrować dysk 128 bitowym i zapomnieć hasła ...
Mam pytanie czy Ty jesteś pewien tego stwierdzenia jakie zacytowałem powyżej ?? Dziś mamy 2016.12.20 a pierwsze nieoficjalne odzyski danych tego szyfrowania były ... ?
Także wszystko zmierza do kupna oryginalnej wersji interfejsu i oprogramowania ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie bardzo rozumiem pytania , kiedyś czytałem taki artykuł ze wlanie umorzyli komuś sprawę z braku dowodów a miał zaszyfrowany dysk aes128 i nie chodziło o programy typu autodata tylko jakieś sprawy gospodarcze, zapamiętałem ze z powodu tego ze hasła którego nie potrafili złamać to umorzyli

Ostatnia edycja:

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Odpiszę inaczej,szyfrowanie dysków jest ok (sprawdza się)dla potencjalnie niechcianych,wścibskich współużytkowników (np.Komputera) natomiast jeżeli chodzi o odzysk danych z dysku to już inna Historia.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jak masz tym zaszyfrowane to brutalforce dla craiga ciagnoł by sie kilka lat , wiec se ne da ja zapomnisz hasla to nie odzyskasz danych . format i od nowa

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Hm... i twierdzisz,że z takiego szyfrowania nie pójdzie odzyskać danych ??Mówię o szyfrowaniu nie uszkodzeniu bądź zamoczeniu w h2O bądź innym uszkodzeniu mechanicznym ?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Marek, rozpędz się po raz kolejny. Technik kryminalistyki dygnie ci to z palcem w dupie i to jeszcze przed świętami... Bez premii...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
o czym wy piszecie Panowie, a na alledrogo jest tego zatrzęsienie i można kupić z fakturą i co dalej?
Różne modele multiplekserów a programy te same, czyli Delphi,AC,WOW i pytanie dlaczego ścigają użytkowników a nie importerów i dystrybutorów? Przecież mają ich na widelcu..zakup kontrolowany i po sprawie..:D

Powiem krótko, zrobić cenę 6k ori i skończą sie krzaki. Producent i tak zarobi na aktualizacjach i to byłby krok w dobrą stronę. No ale w Polsce realia inne bo fejs z programem kosztuje tyle co na zachodzie tylko my nie zarabiamy tyle co na zachodzie i dziwne że popyt rośnie na klony?:D

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
czego nie rozumiesz ? kto Ci napisał ,że nie ścigają sprzedawcy
monitują ich non stop ....jak będzie miał ze 100 klientów
to dla nich sprawa się zaczyna
tak jak ze skarbówką ,nawet jak coś złapią od razu
to,dowiesz się o tym za 5 lat ...jak odsetki narosną

następna jazda będzie z geometrią , z ich upgrade

popyt na klony raczej maleje ....przynajmniej ja to tak widzę

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Marek, rozpędz się po raz kolejny. Technik kryminalistyki dygnie ci to z palcem w dupie i to jeszcze przed świętami... Bez premii...
Mogę dać próbkę jak odczytasz czy ktokolwiek odczyta będzie gość ....

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Powiem krótko, zrobić cenę 6k ori i skończą sie krzaki. Producent i tak zarobi na aktualizacjach i to byłby krok w dobrą stronę. No ale w Polsce realia inne bo fejs z programem kosztuje tyle co na zachodzie tylko my nie zarabiamy tyle co na zachodzie i dziwne że popyt rośnie na klony?:D
Zgadzam się w 100% , na chwile obecną można naprawdę doposażyć się w licencjonowany sprzęt co już od dłuższego czasu czynimy w firmie. Miedzy innymi Marek pisał o VCP , MES itd. Nowy sprzęt na polskim rynku to Ecu tester i cena też przyzwoita, na forum jest już tyle wątków na ten temat sprzętu , że jak ktoś przeszuka szukajkę ma wszystko podane na tacy . Panowie od VCP np. opracowują teraz sprzęcik do BMW serie 7 z tego roku wiec jednak polak potrafi !! Czekamy na premiere , jak cena bedzie w granicach 4-6kk myślę że to będzie dobry deal .

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Zgadzam się w 100% , na chwile obecną można naprawdę doposażyć się w licencjonowany sprzęt co już od dłuższego czasu czynimy w firmie. Miedzy innymi Marek pisał o VCP , MES itd. Nowy sprzęt na polskim rynku to Ecu tester i cena też przyzwoita, na forum jest już tyle wątków na ten temat sprzętu , że jak ktoś przeszuka szukajkę ma wszystko podane na tacy . Panowie od VCP np. opracowują teraz sprzęcik do BMW serie 7 z tego roku wiec jednak polak potrafi !! Czekamy na premiere , jak cena bedzie w granicach 4-6kk myślę że to będzie dobry deal .
Od kiedy VCP (VAG CAN PRO) Obsługuje BMW?
Polecam doczytać:
http://www.obd2.pl/index.php?p87,vag-can-pro-k-line-can-uds-vcpk

I od kiedy ECU TESTER diagnozuje samochód po złączu OBD?
:banghead:

PO RAZ KOLEJNY PROSZĘ O NIE PISANIE BZDUR W TYM WĄTKU!

JEŚLI PRACUJEMY NA SPRAWDZONYM SPRZĘCIE I ZNAMY ZASADĘ JEGO DZIAŁANIA TO GO POLECAJMY I OPISUJEMU
A SNUCIE DOMYSŁÓW I WCISKANIE LUDZIOM CIEMNOTY POZOSTAWMY DLA SIEBIE OK? :stig:

//Zmieniono kolor z czerwonego na czarny - kolor czerwony zarezerwowany jest dla załogi forum - Misiek

Ostatnio edytowane przez moderatora:

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
MTM ty widzę że chcesz tu zaświecić , co na obecną chwile odnoszę wrażenie że rozpisujesz się z pewną dozą nie dowierzania ,a jednocześnie wychodzisz przed szereg jak byś wszystko wiedział z pierwszej ręki i najlepiej . W odróżnieniu do ciebie nie będę podkreślał nic na czerwono,ale odpowiem ci na pytanie , Tak masz rację VCP suportują grupe VAG , ale wpadli na pomysł aby się rozwinąć i zacytuję wypowiedz podczas mojej rozmowy z sprzedawcą " tak będziemy pracować nad tym modelem , ponieważ jeszcze nikt tego nie robi z drugiej ręki " ot tyle dla twojej wiadomość Mr. MTM !!!
Co do ECU TESTER nie napisałem że diagnozuje po OBD , czytaj troszkę ze zrozumieniem .
Nowy sprzęt na polskim rynku to Ecu tester i cena też przyzwoita
generalnie to mi lata... , co tu napiszesz jeszcze .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Od kiedy VCP (VAG CAN PRO) Obsługuje BMW?.
Jeszcze nie napisali programu ale może nad tym pracują maja interface który działa na CAN i K line i mogą pisać co chcą i na co kupią licencje bo niestety żeby obsługiwać daną markę trzeba kupić licencje

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mam od dawna VCP i chwale sobie a czy napiszą oprogramowanie do innych aut to nie wiem . Ostatniej aktualki nie kupiłem .

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ale czy kupisz VCP obsługujące BMW...? No nie... Nawet jeśli jest w planach to mowa jest o sprzęcie działającym w dniu dzisiejszym i w miarę uniwersalnym...

Do góry Bottom