• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Ty widzę chciałbyś mercedesa w cenie trabanta. Bez jaj. Sprzęt jest sprawdzony i możesz brać i nie dlatego, że ja tak piszę ale obiektywnie . Łączy się dobrze, ja nie pamiętam, żebym miał problemy a jeśli to sporadyczne bo ich nie pamiętam a używam go ładnych parę lat . Natomiast potrafi zaskoczyć mile. Ostatnio we fiacie sedici.
Co do odczytu, analizy danych i ich wykorzystania to jak zwykle wszystko w rękach operatora. Dotyczy to wszelkiego sprzętu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no to jasne ale tak zastanawiam się nad kupnem cdif2

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Nie no ja rozumiem że to nie jest żaden profesjonalny sprzęt, ale słyszałem że ma bardzo duże możliwości jak na początek, których pewnie i tak od razu nie wykorzystam bo zaczynam zabawę z tym. Także dzięki za opinię i chyba raczej się zdecyduje.
I jeszcze pytanko działa on na windowsie 10?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Czyli ile ?

co oni sie uparli na tak osobliwy system w powijakach ?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Nie no ja rozumiem że to nie jest żaden profesjonalny sprzęt, ale słyszałem że ma bardzo duże możliwości jak na początek, których pewnie i tak od razu nie wykorzystam bo zaczynam zabawę z tym. Także dzięki za opinię i chyba raczej się zdecyduje.
I jeszcze pytanko działa on na windowsie 10?

Na windowsie działa albo na androidzie. Ja osobiście używam na tablecie z androidem i jestem zadowolony.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To co wiem to jest uniwersalny profesjonalny sprzęt a nie serwisowy itp .

Kris-07

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarocin
Oczywiście ale kar nie ma jak nie kupisz i urządzenie się nie blokuje.
Ceny najlepiej u producenta bezpośrednio patrzeć: https://www.cdif3.com/media/cennik_pl.pdf

A co z funkcjami tego cdif bo zaczynam sie do niego przekonywac . i faktycznie wolalbym wesprzec polski produkt niz chinoli . co zaprogramuje tym urzadzeniem jakie regulacje przeprowadze chodzi mi o adaptacje , programowanie wtryskow itd. jak sobie radzi z azja ? bo azjatyckie sprzety ciezko czyms konkretnie zdiagnozowac .

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Azje dobrze robi Auto-Boss. Niestety niema testera do wszystkiego.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
A co z funkcjami tego cdif bo zaczynam sie do niego przekonywac . i faktycznie wolalbym wesprzec polski produkt niz chinoli . co zaprogramuje tym urzadzeniem jakie regulacje przeprowadze chodzi mi o adaptacje , programowanie wtryskow itd. jak sobie radzi z azja ? bo azjatyckie sprzety ciezko czyms konkretnie zdiagnozowac .
Listę aut i możliwości (po kliknięciu na model auta) w tym linku: https://www.cdif3.com/?section=/mozliwosci/lista
To co piszą to robi.
Do Azji kupiłem G-Scana 2 i powiem Ci, że jak chcesz robić porządnie Azję to tylko nim. Mam też Autobossa i faktycznie on ogarnia dobrze Azje ale jak zacząłem robić G-Scanem to Autoboss mi kurz tylko ogarnia z warsztatu.

Kris-07

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarocin
Listę aut i możliwości (po kliknięciu na model auta) w tym linku: https://www.cdif3.com/?section=/mozliwosci/lista
To co piszą to robi.
Do Azji kupiłem G-Scana 2 i powiem Ci, że jak chcesz robić porządnie Azję to tylko nim. Mam też Autobossa i faktycznie on ogarnia dobrze Azje ale jak zacząłem robić G-Scanem to Autoboss mi kurz tylko ogarnia z warsztatu.

no to by mi najbardziej odpowiadal ten g scan chyba . do jakiego roku robi wozy ? na bierzaco mozna aktualizowac?

Kris-07

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarocin
to ja juz nie wiem co najpepiej kupic . moze tego kts. nie pracowalem na zadym uniwersalnym urzadzeniu oprocz autocoma . same serwisowki . nie mam porownania

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
KTS 520 kupisz za ok 3000zł to ci jeszcze zostanie na Bossa a tym zestawem zrobisz już dużo.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Sam wiesz jakie auta to podstawa u Ciebie, po drugie nastaw się na inwestycje jak chcesz poważnie traktować ten fach i klientów. Nie jeden tester a cała szafa sprzętu a i tak czasem czegoś braknie. Zacznij od np:. CDIF i zbieraj na następne inaczej się nie da.
Ps. a może to na początek : http://viaken.pl/pl/uzywany-launch-x431-diagun-ii-zaktualizowany-promocja.html i legal!!!!!

Do góry Bottom