• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
niestety nie da się ogarnąć wszystkiego jednym i zależy co się chce ogarnąć

Kris-07

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarocin
Sam wiesz jakie auta to podstawa u Ciebie, po drugie nastaw się na inwestycje jak chcesz poważnie traktować ten fach i klientów. Nie jeden tester a cała szafa sprzętu a i tak czasem czegoś braknie. Zacznij od np:. CDIF i zbieraj na następne inaczej się nie da.
Ps. a może to na początek : http://viaken.pl/pl/uzywany-launch-x431-diagun-ii-zaktualizowany-promocja.html i legal!!!!!

ja mam na wszytskie europejskie marki serwisówki . nie chodzi mi o kase bo na inwestycje jestem nastawiony . chce wydac 10 kola na cos co za ta kase zrobi robote . za ta kase kupie najnowszego launcha zreszta pisalem ze jestem nim zainteresowany ale tak troche mi odradzono launcha

lordleon

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Witam,
Posiadam flotę samochodową składająca się z Mercedesów (Vito/Sprinter 2003-2016) i VW(caddy/transporter 2013-2016) i sam je serwisuję. Poszukuje interfejsu do obsługi tych pojazdów. Proszę o jakieś propozycje.
Pozdrawiam

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Misiek napisał :
"Do Azji kupiłem G-Scana 2 i powiem Ci, że jak chcesz robić porządnie Azję to tylko nim. Mam też Autobossa i faktycznie on ogarnia dobrze Azje ale jak zacząłem robić G-Scanem to Autoboss mi kurz tylko ogarnia z warsztatu."
Wiec jednak się zdecydowałeś. Z oscyloskopem czy bez zakupiłeś ? Jakie pierwsze wrażenia ? Ja zauważyłem, że zaczęli też dodawać ostatnio sporo w europie np. kasowanie crash daty w Focusie czy kodowanie ecu airbaga w Loganie.

Adam autoscan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konskie
Fast box to jest st 6000 z najnowsza aktualozacja cena 3000zl i wszystko ci zrobi

Witam,
Posiadam flotę samochodową składająca się z Mercedesów (Vito/Sprinter 2003-2016) i VW(caddy/transporter 2013-2016) i sam je serwisuję. Poszukuje interfejsu do obsługi tych pojazdów. Proszę o jakieś propozycje.
Pozdrawiam
Fast box to jest st 6000 z najnowsza aktualozacja cena 3000zl i wszystko ci zrobi

romsped

Gaduła
Punktów
11
g scan jednak kosztuje wiecej . najtanszy 12300 brutto
Handlowiec z IC zrobił mi znacznie lepszą cenę na gscana więc jak z nimi współpracujesz to zapytaj. Jak się ma obrót to da się go spłacić roczną umową i to wcale źle nie wychodzi (o ile chcesz się skazać na jedną hurtownie..).

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
Do "Marek_S"
Kupiłem Vpeckera okazyjnie za 400zł, nowy raz użyty. Powiem szczerze PORAŻKA.
W stosunku do MaxiEcu to zabawka. Renault Scenic 2002 rok benzyna nie odczytał niczego kompletnie, Clio 3 odczytał ale zero innych opcji. MaxiEcu to jest narzędzie naprawdę na wysokim poziomie. Vpecker mam nadzieję że będzie robił lepiej japończyki i robi auta od 2003 roku starszych nie ma szans. dobrze że wydałem tylko 400zł bo załamka. Zostawię go i sprawdzę jak japońskie robi. Fakt, że jechałem na wersji 8.7. Polski jest skandaliczny, lepiej chyba po angielsku. Ogólnie nie polecam 1000 razy lepszy legal MaxiEcu, gwarancja w Polsce odbierają telefony, zawsze można wymienić interfejs jak się zepsuje, koszt 200zł. Aktualizacje posiadanych już marek są darmowe cały czas. Za nowe marki trzeba dopłacać 100-200zł, ale można nim zrobić dużo więcej niż tym vpeckerem. 400zł nie żałuje zawsze się przyda ale 800zł to już porażka lepiej dołożyć 500 i kupić full MaxiEcu też legal.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dziwne ja ostatnio robiłem diagnostykę merola 203 i wszystko zrobił , pewnie baze masz źle zainstalowaną a co do polskiego wiekszość tlumaczen z chin jest do kitu np. x431pro za ok 9 kzł itp. A w sumie masz az 3 posty i 3 reklamują maxiecu , którego nie mam i nie będę miał , mówisz ze np. 800 zł to za dużo , w miarę porządny tester to ok 8-12 000 zł a za 400 to go odkupie od ciebie :p:D:D:D

Ostatnia edycja:

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
800zł to za dużo konkretnie za vpeckera, a nie ogólnie za tester. Porównuję go do maxiecu, dlatego, że maxiecu mam, więc nie będę porównywał do czegoś czego nie mam. Omawiamy tanie testery legalne, nie ma ich za dużo na rynku, które obsługują wiele marek. Dla porządku, nie twierdzę, że maxiecu jest najlepszy. Zestawiam go z vpeckerem i do tego zestawienia się odnoszę. Maxi też ma swoje fanaberie, ale dzwonię wyjaśniam i czekam na poprawkę.
Na początku narzekałem na MaxiEcu, ale teraz widzę , że jednak wiele potrafi w stosunku do podobnej klasy cenowej produktu jakim jest Vpecker. Porównujmy produkty w tej samej klasie cenowej.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak pisałem pozytywnie mnie czasem zaskoczył , moją C5 robi idealnie tyle ze w citroenie nie ma silnika 3V6 ale ma w pugu i tez robi bez problemu , jak go traktuje jako sprzęt szybkiej akcji a nie narzędzie diagnostyczne zaawansowane. Czy renaulta robi to nie wiem bo nie robiłem. Mnie się ciągle wydaje że źródło oprogramowania jest wspólne z ucandas ale kto to wie co mieszają Chińczycy ? A jężeli ktoś się spodziewa że bedzie to sprzet klasy np. autokoma czy czy innych to jest naiwny . Maxiecu może kiedyś się rozwinie ze będzie na poziomie cdif ( tez nie używam to nie wiem )

Do góry Bottom