• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Słuchajcie zakupiłem właśnie tego cdifa 3 zainstalowałem wszystko pięknie tylko wyjasnijcie mi coś , bo może ja sobie za dużo wyobrażam. Na co dzień pracuje z takim sprzętem jak kts czy texa. I podpinajac właśnie ktsa do mojego polo wywala błąd sondy lambda i od poduszek też jakiś błąd a podpinajac cdifa pokazuje że nie znaleziono żadnych usterek. Poza tym chciałbym się dowiedzieć cry now my lokalizacji gniazd diagnostycznych czy po prostu nie potrafię znaleźć tego w programie ? Już nie mówiąc o schematy h elektrycznych czy danych technicznych pojazdu typu ciśnienia, ustawienie rozrządu, paska osprzetu. Pytanie szczególnie kieruję do Miśka, który jest posiadaczem i zna się na rzeczy ale również do innych posiadaczy cdifa. Jest to wszystko dostępne tylko nie umiem znaleźć czy jednak nie ma tego w programie ?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Używasz wersji pod androida czy windowsa?
W wersji na windowsa są na pewno na stronie głównej -> informacje techniczne. Są lokalizacje i coś tam jeszcze.
Schematy elektryczne i dane są płatne dodatkowo, bodajże 500 zł rocznie? Też dokładnie nie wiem bo używam autodaty online.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
a mam prosbe do posiadaczy kts. Sprawdzicie czy na liscie jest mitsubishi imiev? To co mam nawet nie laczy sie z tym bolidem

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
napisz ile ci zrobil ta cene . mi w auto partnerze 11200 zl zrobili . musze sie tylko zdecydowac . polecali jeszcze cos za 8 tys z oscyloscopem i ze niby robi to samo co g scan ale jest duzo tanszy. PDL sie to nazywa czy jakos tak .
Robi to samo co Gscan tylko duzo tańszy. Dobre. Tata też samochód jak Lexus tyle że tańszy. :D:D:D

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Używasz wersji pod androida czy windowsa?
W wersji na windowsa są na pewno na stronie głównej -> informacje techniczne. Są lokalizacje i coś tam jeszcze.
Schematy elektryczne i dane są płatne dodatkowo, bodajże 500 zł rocznie? Też dokładnie nie wiem bo używam autodaty online.
Wersja pod windowsa, dokładnie na windowsie 10 pracuje. Ok znalazłem już, dzięki wielkie. A powiedz mi jeszcze jak mam go zarejestrować? Bo przy próbie rejestracji na stronie i wpisaniu nr seryjnego i kodu wyświetla mi że właściciel tego numeru już zarejestrował urządzenie, pewnie jest rejestracja na poprzedniego właściciela.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Jeżeli kupiłeś używkę to pewnie tak, szczerze pisząc to nie mam pojęcia, najlepiej skontaktuj się z poprzednim właścicielem albo bezpośrednio z producentem przedstawiając dowód zakupu.

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Jeżeli kupiłeś używkę to pewnie tak, szczerze pisząc to nie mam pojęcia, najlepiej skontaktuj się z poprzednim właścicielem albo bezpośrednio z producentem przedstawiając dowód zakupu.
Ale potrzebna jest ta rejestracja czy to nie przeszkadza w niczym?

Kris-07

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarocin
panowie mam vasa 5054a . czy wiecie skad wziac odisa? vas mi dziala ale nnie robi juz po 13 roku prawie nic . jakie wymagania ma ten program i czy bedzie mi chodzil na tej glowicy co mam. no i pytanie czy ten odis sobie radzi np z kasowaniem crasha we wspomaganiu w polo 15r np . bo vas tego nie robi

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Pogadam z właścicielem może pożyczy na jazde próbną to skoczymy do maca w Katowicach

Do góry Bottom