Witam serdecznie,
Jestem na etapie "doposażenia się" w drugi tester uniwersalny, czy któryś z użytkowników mógłby podzielić się opinią z użytkowania cdif 3? Zajmuję się diagnostyką samochodową i naprawą elektroniki. Na wyposażeniu posiadam już jeden uniwersalny tester jednak chciałbym dokupić drugi z świeższym oprogramowaniem (powyżej 2014).
Na względzie mam również tester Brain Bee, st9000. W zaprzyjaźnionym serwisie miałem okazję pobawić się wersją B-Touch. Sprzęt bardzo mnie zaskoczył jeżeli chodzi o możliwości w grupie FIAT , jednak poległ przy PSA, na czym zależy mi najbardziej. Czy CDIF dobrze radzi sobie z francuzami? Dodatkowo względem CDIF przemawia do mnie jego droższa wersja z oscyloskopem.
Jeżeli któryś z użytkowników miałby inne propozycję chętnie wysłucham. Od sprzętu wymagam aby posiadał podstawowy odczyt parametrów oraz błędów w samochodach poza europejskich oraz dobrze sprawował się w autach europejskich szczególnie w autach francuskich (kodowania, adaptacje, dopisywanie numerów VIN). Cena: używany do 6 tys, nowy do 9tys.
Sprzęt miałby być uzupełnieniem: Launcha Diaguna, VCDS, OP-COM, MES. Zależy mi głównie na markach Renaut, Peugeot i Citroen, fajnie by było jakby dobrze radził sobie z BMW, ale nie jest to wymóg konieczny.
Pozdrawiam, Krzysztof.
PS. Jeżeli któryś z forumowiczów miałby na sprzedaż CDIF lub Brain Bee zapraszam na PRIV.