• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Pablo855

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pruchnik
x431pro ma bugi ale jest w miarę uniwersalny
A ma takie funkcje co vcds, jak kodowanie funkcji, zmiana obrotów jałowych, kasowanie inspekcji, testy egr np., wypalanie dpf, podglad wszystkich parametrów nie tylko z silnika? Czy będą te rzeczy dostępne dla innych marek? Ogolnie czego nie bedzie miał w porownaniu na przyklad do vcdsa?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
mam foxwell nt 644 jak cos to pytaj generalnie nie jest zły Troche mnie irytuje wklepywanie za pomocą klawiszy wybór rocznika model itd. Moglby być troche szybszy w nie których markach potrafi obsłużyć sporo sterowników drzwi klime,siedzenie resety ma tez braki jak w niektórych czujnik kata skrętu w Bmw fajnie czyta subaru,chewrolet,subaru,volvo sporo można podejzec i parametry w formie graficznej nie wiem jak teraz mój pracuje na starych aktualizacjch może sie cos pozmieniało...?

Ostatnia edycja:

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Misiakowski a takie zwyklejsze jak ople czy vagi czyta ez problemu ?
Wklepywanie rocznika i nazwy to wybór z listy czy bieganie strzałkami po klawiaturze na ekranie?

Myślę że bardziej skomplikowane funkcje to przydadzą mi się prywatnie przy autach w rodzinie jak Crv, Avensis, XC60 , Megane

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
w nowszych modelch zczytuje vin i łączy sie automtycznie za to w starszych samemu wybierasz z listy rocznik model europa azja strona kierownicy itd. Starsze modele w niektirych modelach nie połączył sie z czujnikami parkowania mimo ze pokazal na zaawanowanym scanowaniu czujnik parkowania,czyta radio nagłośnienie moduly drzwi temperatura tarcz hamulcowych w volvo moduly lamp... cofanie klocków vag ogólnie smiga i przydaje mi sie mimo ze mam więcej sprzętu używam go np reset servis filtr,swiece itd klocki,plyn olej bez zadnych wpisywania kilometrow robi z nacisniecia guzika bmw nowsze ople vagi...

Pablo855

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pruchnik
Ewentualnie co lepsze Launch x431 pro, czy autel maxisys ms905 lub ms906 (ale chyba gorszy jest od 905)?

Ostatnia edycja:

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Dzięki Misiakowski, może faktycznie się zdecyduję na niego zamiast v-scan bo brzmi obiecująco. V-scan jest efekciarski bo z dotykowym ekranem w formie tableta ale możliwe ,że większa część ceny idzie na wygląd zamiast użyteczność . Mam jeszcze kilka tygodni na decyzję.

Romek274

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Czarnków
ja mam foxwella i jego zaleta jest ze laczy sie z kazda marka i odczytasz kazdy blad , podstawowe parametry . zadnych adaptacji nie zrobisz . jedynie zaciski cofniesz do wymiany klockow .
inspekcje olejowe skasujesz ale nie we wszystkich furach .

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Ja mam launch diagun od 2011r a aktualizacja ma 2012. A znajomy ma autela 706. I autel robi duzo wiecej adaptacji itp. Teraz mysle wlasnie o jakims autelu.

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Porownujac tw dwa to napewno . Niemialem stycznosci z nowszymi launchami ale diagun wypada slabo w porownaniu z ds706. Pozatym szybciej laczy sie autel .

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ja tyle, że jest do ciężkiego sprzętu i ma fajną przystawkę do modulatorów.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Jaltest to do ciężarówek, autobusów, naczep, itp.
Na pewno nie do osobówek.

speedcar

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Witam kolegów. Potrzebowałbym waszej rady i pomocy, muszę zakupić sprzęt do diagnostyki komputerowej, do marek pojazdów ogólnie jeżdżących po naszych drogach, chodzi o podstawowe sprawdzanie błędów kasowanie ich odnajdowanie usterek do tej pory współpracowałem z zakładem który się w tym specjalizuje, ale czas się trochę usamodzielnić, panowie przesadzają z cenami i fuszerkę zaczęli odwalać, z reszta być może zatrudnię elektromechanika na etat, szukam czegoś łatwego do obsługi z polskim językiem. Miałem mało do czynienia osobiście z diagnostyką, a odmawiam sporo klientów z tego względu, może być jeden jakiś konkretny komp lub z trzech tańszych, Auta najczęściej to audi, vw, volvo, reno, peugeot, opel, subaru, kia, w przedziale cenowym szukam tak od 500 do 5000.

Marek_KW

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pszczyna
Panowie mechanicy, zamierzam zakupić diagnoskop na własny, prywatny użytek. Bardzo mnie ćwiczy mój Chevrolet z 2012 roku i chciałbym mieć możliwość diagnozy błędów i innych parametrów bez odwiedzania za każdym razem serwisu. Co polecicie do podstawowej, amatorskiej i prywatnej obsługi? Przymierzałem się do Launcha EasyDiag 2.0 z AliExpress z dwoma markami samochodów w pakiecie, ale naczytałem się że chińczyki są nieoryginalne i w ogóle nie będzie działać jak trzeba (to co, z USA by trzeba było go sprowadzić?). Teraz zastanawiam się nad zakupem takiego po kablu (Foxwell, Ancel czy inne firmy). Jesteście w stanie coś poradzić?

Temat przeczytałem w całości, natomiast dyskusja toczy się typowo o profesjonalnym sprzęcie za bardzo duże sumy. Mnie tak interesuje raczej coś skromnego (do 400 zł).

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Launch jest produktem oryginalnym tak ze kupując z dwoma programami masz ori fejs

Marek_KW

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pszczyna
Był swego czasu w promocji na AliExpressie za 54 dolary już z 2 markami. Czyli uważasz, że takie urządzenie się sprawdzi? Jak ono wypada w porównaniu z przewodowymi testerami w tej półce cenowej?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
MaxiEcu, polski produkt i możesz kupować oddzielnie marki, opisy po polsku i parametry. Ja mam go do Iveco i lata a oryginał do niego 17k zł, więc jest git.
A jaki to chevrolet?

Marek_KW

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pszczyna
MaxiEcu, polski produkt i możesz kupować oddzielnie marki, opisy po polsku i parametry. Ja mam go do Iveco i lata a oryginał do niego 17k zł, więc jest git.
A jaki to chevrolet?

MaxiEcu nie wspiera Chevroleta z tego co widzę.
Chevrolet Orlando.

Launch jest produktem oryginalnym tak ze kupując z dwoma programami masz ori fejs

To znaczy że kupując od chińczyka te wersję z 2 programami to mam normalnie to legalnie kupione? I jeszcze jedna rzecz: licencja i marki samochodu przypisywane są do złącza easydiag czy do konkretnego smartfona/tabletu? Wiecie może Panowie?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom