• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki wideorejestrator wybrać?

KubaKi5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Nie wiem, czy taki temat już był - jeśli tak, to przepraszam, ale nie znalazłem. Jakie wideorejestratory tak do góra 400zł polecacie?

Paulina94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
To zależy czego od kamerki wymagasz :). Ja za przystępną cenę (ok. 100 zł) kupiłam pół roku temu kupiłam wideo-rejestrator Manta mm308S, cud techniki to nie jest ale swoje zadanie jak na razie spełnia bez zarzutu.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
ja mam go clever z auchan i fajnie nagrywa malutki i wlancza mi sie zaraz po uruchomieniu auta.

markiz

Uczestnik
Punktów
4
Najlepiej to jak sobie pooglądasz filmiki na YT, porównasz specyfikację produktu i sam sobie odpowiesz na pytanie na czym Ci najbardziej zależy. Czy na nagrywaniu w dzień, czy w nocy. Czy na wykonaniu, czy cena będzie istotna itp. Zmiennych jest naprawdę dużo i ciężko nakierować na coś konkretnego. Do 400 zł wybór jest naprawdę spory. Ja na ten przykład używam teraz Xblitza NaviiGPS, kiedyś miałem model Night. Zależało mi głównie na trybie nocnym. Sprawdził się w Night, teraz kupiłem nowszy, trochę mniejszy. Mi zależy głównie na dobrej jakości nagrywania w nocy i na tym żeby można było go schować za lusterkiem. GPS to był wymóg firmy dla której jeżdżę więc wybór w moim przypadku był prosty

damianisko5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.studiomarka.pl
Używam od ponad 2,5 roku Prestigio RR511. Kosztował mnie ponad 450 PLN. Spisuje się bardzo dobrze, zapis wysokiej jakości HD z ustawioną datą i czasem. Jestem zadowolony z zakupu.

Radoslav

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Czy koszt takiego rejestratora ma tutaj duże znaczenie? Tzn chodzi mi o to, czy możliwe jest kupienie takiego sprzętu za 100-150zł, który będzie nagrywał w dobrej jakości i ogólnie będzie spełniał swoją rolę czy raczej lepiej przygotować się na te 400zł?

damianisko5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.studiomarka.pl
Hmm, to trudno tak doradzić. Sam sobie odpowiedz, czy sprzęt za 100-150 może mieć dobrą jakość. Prestigio to górna półka, ze wsparciem technicznym, np. wgrałem nowszy soft pobrany ze strony producenta.
Obecnie jest duży wybór takich tanich rejestratorów /najczęściej rodem z Chin/. Poszukaj trochę ofert i opinii w necie. Może coś Cię zadowoli. Znajomy ma SJcam4000, mała kamerka z dobrymi parametrami. Może jakąś używaną znanej firmy, na Alledrogo jest dość duży wybór tego sprzętu.

Ostatnia edycja:

Zbyhu88

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
ja mogę polecić Xblitz Night. Miałem ten model w samochodzie firmowym. Nagrywał w dobrej jakości. Nigdy nie było problemu z urządzeniem. Jakoś wykonania bardzo dobra.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mnie by odpowiadał mały żeby go było mało widać

damianisko5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.studiomarka.pl
Już pisałem, znajomy ma SJcam4000/ aktualnie są w sprzedaży nowsze modele. Malutka kamerka. Konfigurujesz pod zapis w pętli i tyle. pzdr.

Ostatnia edycja:

Zbyhu88

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
ja w samochodzie firmowym mam Mikavi PQ3 GPS. Fajna sprawa. Nagrywa obraz szeroko i wyraźnie.

Do góry Bottom