• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie klucze oczkowe odgięte wybrać

ramzes234

Bywalec
Punktów
0
Chce kupić klucze oczkowe odgięte za ok 100 zł. Nie będą intensywnie użytkowane także nie potrzebuje nie wiadomo jakiej jakości. Moje typy to:
http://allegro.pl/klucze-oczkowe-odgiete-kpl-6-22mm-8-szt-yato-0396-i3491332915.html
http://allegro.pl/klucze-oczkowe-odgiete-kpl-6-sztuk-6-17mm-neo-i3544558044.html
http://allegro.pl/coval-klucze-oczkowe-odgiete-6-22-mm-8szt-giete-i3528929703.html.
Do Yato mam 100% zaufania. Mam od nich jedną skrzynkę kilka kluczy płasko oczkowych i wkrętaki i narzekać nie mogę. Klucze covala widziałem u znajomego i bardzo mi sie podobały i przekonuje za nimi cena. Neo też są ok tylko jest ich mniej niż w reszcie zestawów. Podpowiedzcie mi który komplet byłby najlepszy albo pokażcie coś innego w podobnej cenie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
my na klucze płasko oczkowe covala nie narzekamy są twarde a walimy po nich młotkami 2 kilogramowymi, służą parę lat, mamy też już długo grzechotkę covala i jest spoko, ogólnie było to dla mnie zaskoczenie ta firma, taka nieznana tania a narzędzia mocne

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja większość mam starych polskich (głównie kuźnia) a reszte z mniejszych rozmiarów uzupełniłem Jobi Profi i nie narzekam ;)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Coval to dobry wybór...przyzwoita cena a narzędzia wbrew pozorom bardzo dobre ;) (przynajmniej jeśli rozchodzi sie o klucze)

Donlukasz-nie prawda, mam oczkowy odgięty 21mm,zestaw polskiej produkcji ;) gdy rozkrecam mcpersona w celu wymiany amortyzatora to zazwyczaj długa nasadką i pneumatem,oczkowy odgięty przydaje sie natomiast przy wyciąganiu kolumny z auta-by przytrzymac trzpien amortyzatora imbusem a oczkowym odkrecić nakrętkę.

ulthar

Uczestnik
Punktów
7
ja polecam klucze firmy Hazet bardzo dobre lecz trochę drogie

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
yato klucze płaskie, nasadki itp itd bardzo dobre. w ciągu roku ani jednego ułamanego w więc jest git

Rajek

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Do Yato radzę podchodzić ostrożnie. Na początku mojej przygody z motoryzacją dostałem zestaw grzechotek 1/4" i 3/8" właśnie tej firmy. Większa rozpadła się może nawet przed upływem miesiąca. Dodam, że do katowania używałem wtedy innej grzechotki. Zaś 1/4" mam do dziś a potrafiła urwać nie jedną zapieczoną śrubę ;) Na drugą szale rzucę klucze DEXTER "eski", które dostałem 2 lata temu od znajomego. Nie wzbudzały zaufania a mimo to jeszcze się na nich nie przejechałem. Pomimo, że cena chyba 100zł nie przekroczyła za komplet. Morał z tego taki, że trzeba mieć farta w życiu również do narzędzi :p

Do góry Bottom