• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie opony schodzą najczęściej?

Jakie opony klienci wybierają najczęściej?

• nowe znanej firmy

Głosów: 10 38,5%
  • nowe chińskie

Głosów: 1 3,8%
  • nalewki

Głosów: 4 15,4%
  • używki

Głosów: 13 50,0%

• Głosujących
    26
A

autozibi

Ankieta wypełniona . Opony poszukiwane są głównie najtańsze , nawet ci co mają
pieniądze i auta powyżej 20 - 25 tys. też nie chcą nowych opon bo podobno jest to za drogo .

Romcu

Początkujący
Punktów
0
miałem nalewki noooooooooooo i na tych nalewkach stanąłem kołami do góry. Teraz kupuję nowe ale głównie KLEBERG .

Ostatnio byłem w u gumiarzy i 1 szt. pirelli wielosezonowa 16 to wydatek ok. 440 zł.

skyline84

SuperMechanior
Punktów
7
Mysle ze tu zależy od człowieka ten który ceni bezpieczeństwo kupi nową.

Nowych opon sprzedaje sie najmniej a jak już to te najtańsze. na ten sezon myslę ze nalewek poszło najwięcej i używek. Co do nalewek założyłem sobie na zimę aby sprawdzić jak się zachowują i jestem pozytywnie zaskoczony, lecz nie jest to co nowa firmowa lecz warta zakupu na pewno lepiej niż jakaś używka .

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
a ja w sezonie tamtym a dokładnie w październiku/listopadzie 13r miałem swój pierwszy sezon zarobkowy i o to chodzi że sprzedałem więcej opon nowych niż było zainteresowanie na używane ale warto je mieć bo ludzie jednak pytają :D

Romcu

Początkujący
Punktów
0
Nalewki to wielki znak ???????????????? zależy ile gumy w gumie jaka struktura gum i przyczepność do podłoża. Jedno sobie powiedziałem ŻE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!więcej nalewek 0000000000000000000%. I to trzymam. Nalewki można zastosować do rozpałki lub rabatki kwiatowej. Teraz jak mam kupić opony to kupuję nowe.POZDRAWIAM!!!! I zastanówcie się zanim kupicie jakiś szrot. Bo to jest wasze oraz twojej rodziny bezpieczeństwo,zdrowie, oraz innych użytkowników. ZANIM ZDECYDUJESZ SIĘ NA ZAKUP NALEWEK ITP TO PROSZĘ ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO RYZYKOWAĆ SWOIM ORAZ INNYCH ŻYCIEM. Wywrotkę miałem z całą swoją rodziną więc teraz 0000000000000000 nalewek lub kombinatorów. POZDRAWIAM I PRZEMYŚLCIE MOJE UWAGI.

KaRaS11

Uczestnik
Punktów
0
Przecież dobre opony bieżnikowane w zimie trzymają się lepiej drogi niż niektóre nowe opony ;)

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
w tamtym sezonie zakładałem już trochę opon i z żadnymi firmowymi nie miałem żadnego problemu jak z tymi <ciach> nalewkami. po załozeniu opony na felgę, felga w niej latała luźno na wszystkie strony, jak by była z pół rozmiaru za duża... syf i dziadostwo

1 punkt regulaminu -Marlena.

Romcu

Początkujący
Punktów
0
Koledzy Ja jechałem za szwagrem z taką samą prędkością, za zakrętem szwagier zauważył że wypadłem z trasy. Było pobocze potem drzewo a następnie wykopyrtnąłem się stroną kierowcy na daszek. Hamulce pulsacyjne nic nie poskutkowały. I było u DUPU. Ale Udało MI się przejechać tym autem przez całą POLSKĘ ze Słowacji aż na mazury - fakt że pilotował mnie szwagier a ja kryłem się za jego autem. Policji było sporo bo były pielgrzymki do Częstochowy. Pozdrawiam i WOLĘ NÓWKI?????

Romcu

Początkujący
Punktów
0
Jeżeli droga jest zaśnieżona i oblodzona to możesz używać takich opon, ale na utrzymanych w sposób standardowy do jazdy to mogą się do pupci dobrać

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
tylko zgodnie z prawem , używanie na drogach publicznych opon kolcowanych jest zabronione, na chwilę obecną brak jest regulacji na opony z kolcami wysuwanymi - opona z kolcami wysuwanymi czy nie jest niedopuszczona do użytkowania na drogach publicznych.
A wracając do tematu myślę że się nie przyjmie - dużo będzie zależeć od ceny i dostępności,
nie wiem czy ktoś z Was pamięta oponę Kleber Protectis - najpierw zrobili reklamę z tv ( taka z gościem , który wkręcał śrubki w oponę potem montował ją do auta i spokojnie odjeżdżał) - ludzie pytali ale dostępność opon w praktyce zerowa a cena min 50% wyższa,
1-1,5 po reklamie była już w miarę dostępność i cena była tylko ok 10 max 15% wyższa od normalnego Klebera - tyle że już nikt nie pytał - no i umarło ( był jeszcze epizod - Continental to samo rozwiązanie wprowadził jako CONTISEAL - w niektórych Passatach B6 były na fabrycznym montażu - ale już też się wycofali.
Tak więc raczej nie prorokuję temu sukcesu.

a co do nalewek -t to zależy wszystko od produkcji , niektóre są naprawdę ok ( oczywiście nie porównując do markowych nówek ) a że ktoś miał fikołka na zakręcie , nawet jeśli jego szwagier przejechał ten zakręt to nie przesądza winy opon (sorry Romcu - może i zawiniły opony ale 100% pewności nie ma , a jeśli kupujesz teraz tylko nówki to i chwała Ci za to ),
Marlena, jeśli zainteresuje Cie temat to są regenerowane opony z dodatkiem granulatu krzemionki - zachowują się jak kolcowane .

Ostatnia edycja:

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Ja śmigam na NOKIANACH i sa to bardzo dobre opony.Pozdrooo

Do góry Bottom