• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

Punktów
0
No i mi właśnie mechanik do mojego auta dobrał Zenit pro i bardzo go chwalił, ale postanowiłem podpytać wśród fachowców.

gastruck jacek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
łódż
Witam,
jaką instalację polecacie do Hondy Stream (2002 +/-1) 2.0 iVtec?
Czy KME Diego będzie dobrym wyborem?
Zapnij szybki wtryskiwacz baracuda jest ok plus reduktor z zapasem elektronika lpg tech lub agis bedzie śmigac jak masz pytanie dzwon 793 374 405

taki sobie sterownik a jakie wtryski i reduktor ?
Jak ustawisz mape w ecu benzyny i poprawisz pod ppg to na mocy jest sporo do przodu na lpg

----Jest to wtrysk gazu fazy ciekłej,silnik nie traci nic na mocy,niestety tego typu instalacje dotąd były b.drogie ok.8000 zł.Ostatnio Vialle wprowadziło taką instalację w granicach 4500 zł,wszystko jednak ma swoje plusy i minusy,zimny gaz,gorący silnik,szoki termiczne,bardzo ważna jest precyzja i miejsce montażu wtryskiwaczy,byle komu bym tego nie zlecił.
Poczytaj o dzialaniu 5generacji moc silnika natej instalacji jest znaczny zwrost mocy a wtryskami lpg steruje ecu benzyny to na tej instalacji moźna stroić konkretnie auta z turbo na 4generacji jest słabiej jak pytania pisz gastruck@onet.eu 793374405

Ostatnia edycja:

motomysz

Nowy
Punktów
0
SIemano
JA wybrałem instalację od Auto Gaz Centrum. Mam zenita pro i jestem bardzo zadowolony

piotrfefti

Nowy
Punktów
0
od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zamontowania sekwencyjnej instalacji gazowej, ale nie wiem którą wybrać. Chcę wydać około 3000 zł, słyszałem wiele pochwał na temat BRC, ale wolę zapytać o waszą opinię bo to niemały wydatek.
JESLI CHODZI O MNIE TO TYLKO BRC mam dwa auta z tą instalacją i nie narzekam

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nadal nie rozumieją ze instalacje dobiera się do auta .... a produkty są zblizone

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
Nadal nie rozumieją ze instalacje dobiera się do auta .... a produkty są zblizone
Wiesz jak jest. Jeździ na tym , czeka nie wywala , więc jest dobrze. Jest dobrze , wchodzi na forum i pisze że on ma i jest zadowolony.
Swoją drogą , za takie wypowiedzi powinien być ban.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A najlepiej panie to na srube ja juz z tym panie jezdze 5 lat ....

DoubleM

Nowy
Punktów
0
Witam Was serdecznie. Kolega polecił mi to forum abym poradził się Was. Posiadam Peugeot'a 208 z 2013 roku z silnikiem 1.2 VTi o mocy 82 koni. Ponieważ samochodzik lubi sobie pochłonąć ok.9-10 litrów paliwa myślę o założeniu instalacji gazowej. Wysłałem już zapytania do wielu firm z Krakowa zajmujących się montażem instalacji gazowych. Przeczytałem cały ten wątek począwszy od 2011 roku i wiem już które firmy uważacie za dobre, a które nie. Otrzymałem oferty które chciałbym Wam tutaj przedstawić:

1. UKLAD STERUJĄCY ZENIT PRO OBD, WTRYSKIWACZE HANA, REDUKTOR TOMASETTO ALASKA, ZBIORNIK TOROIDALNY.
CAŁY ZESTAW WRAZ Z MONTAŻEM I 5-CIO LETNIA GWARANCJĄ TO KOSZT 3000 ZŁ BRUTTO.

2. -Lovato "Smart" - 2650 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące
-AC "Stag" - 2450-2650 zł (polska) - gwarancja od 24 do 60 miesięcy !!!
-Landirenzo "Omegas Evo" - 2990 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące

3. W kwocie 2500zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa AC W01
Reduktor AC R01
Zbiornik toroidalny do 55l.
W kwocie 2800zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa HANA lub BARACCUDA
Reduktor KME
Zbiornik toroidalny do 55l.

4. SQ24 BRC (wszystkie podzezpoły brc) 2 LATA gwarancji ogólnopolskiej+2 LATA gwarancji w naszym serwisie.cena 2650zł+emulator paliwa-250złSQ ALBA- 2 LATA gwrancji(wszystkie podzespoly BRC,tylko wtryski ALBA)2350zł+emulator paliwa 250zł

5. Zenit PRO
wtryski HANA
reduktor Tomasetto
koszt 2400zł

6. instalację firmy BRC Sequent24 w cenie 2600 PLN.
Do inst. należy dodatkowo założyć tzw. ,,reset paliwa" w cenie 120 PLN. Instalacja posiadaja dwuletnią gwarancję bez limitu kilometrów.

7. Instalacja firmy AGC . Z racji tego że jest to bardzo młode auto z bardzo rozbudowanym systemem diagnostycznym najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie tam instalacji z adapterem OBD. Jest to instalacja która na bieżąco się doregulowuje . Niestety trzeba też zamontować do tego auta Tankfoper-a jest to urządzenie które kasuje mu pamięć poziomu paliwa , gdyż jeżdżąc na gazie pokazuje że schodzi mu paliwo.
Koszt takiej instalacji to 2700 zł.
w skład instalacji wchodzi:
komputer ZENIT PRO OBD ( 5 lat gwarancji )
reduktor TOMASETTO ( po okresie gwarancyjnym istnieje możliwość regeneracji )
wtryskiwacze HANA ( pojedynczo na krótkich wężykach )
wlew pod klapką ( jeśli tylko technicznie jest to możliwe )

8. Sterownik: stag Premium
wtryskiwacze: ac w-01
reduktor: ac r-01
zbiornik: w miejscu Koa zapasowego
gwarancja: ogólnopolska 2 lata ( możliwość przedłużenie gwarancji na sterownik do 8 LAT!)
dodatkowo: emulator wskazania paliwa
2900zł brutto

Takie oferty otrzymałem. Czy któraś z nich jest warta uwagi? Czy któraś z nich jest na tyle atrakcyjna że bije inne na głowy? Czy któraś wymaga doprecyzowania?

Będę Wam Panowie niesamowicie wdzięczny. Zasięgnąłem też opinii kolegi który od kilku lat ma samochody tylko na gaz, aczkolwiek nie jest obyty w temacie jak podejrzewam większość z Was stąd moje pytanie do Was, ekspertów.

Jeżeli Panowie stwierdzicie że któraś z ofert wymaga głębszej specyfikacji bądź cokolwiek innego piszcie od razu się tym zajmę i będę pisał do danej firmy celem sprecyzowania oferty.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
do tego silnika !!! sprawdz LPG TECH mają dobry patent na obd zeby się nie zapętlała adaptacja i dragony wtryskiwacze ,, przy tym 3 cylindrowym silniku to
bardzo wazne,, a najwazniejsze to dobre zamontowanie w rekomendowanym zakładzie producenta

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
a jaki ??? chyba brak adaptacji
Pan Piotr z Aconu ma coś ciekawego??? a moze jestem do tyłu???zrobili zbieranie mapy benzyny jak lpgtech???

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
chyba jesteś , nie w kazdym to aucie działa zbieranie z OBD .

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
zgadzam sie 100% trzeba najpierw zebrac dobrze benzyne ,,najlepiej jak klijent jezdzi jeden dwa din
wtedy zalanczasz gaz i jaknajszybciej regulujesz zeby korekty niepoplynely w kosmos i to jest ideal
mysle ze szybka autoadaptacja i wylaczenie jej to w wielu przypadkach jedyne rozwiazanie zeby obd niewalczylo z
sterownikiem gazu... jaki jest patent agisa?

Do góry Bottom