Mpps
SuperMechanior
Tylko tych dobrych od BRC to naprawdę jest jak na lekarstwo...BRC Sequent ze reduktorem Geminus Max wystarczy, dodatkowo w zestawie dobry gazownik do którego nie będziesz musiał jechać przez pół Polski

Tylko tych dobrych od BRC to naprawdę jest jak na lekarstwo...BRC Sequent ze reduktorem Geminus Max wystarczy, dodatkowo w zestawie dobry gazownik do którego nie będziesz musiał jechać przez pół Polski

Ogólnie dobrych i uczciwych gazowników jest jak na lekarstwo, ale wystarczy poszukać popytać to się znajdzie. Dla chcącego nic trudnego. Najczęściej są to osoby z polecenia, jak ktoś już robił instalację i sprawuje mu się dobrze to poleci znajomym. Wystarczy lekko zgłębić temat, w każdym większym mieście znajdzie się ktoś z autoryzacją Czakramu, kto zna się na swojej robocie.Tylko tych dobrych od BRC to naprawdę jest jak na lekarstwo...![]()
Witam Was serdecznie. Kolega polecił mi to forum abym poradził się Was. Posiadam Peugeot'a 208 z 2013 roku z silnikiem 1.2 VTi o mocy 82 koni. Ponieważ samochodzik lubi sobie pochłonąć ok.9-10 litrów paliwa myślę o założeniu instalacji gazowej. Wysłałem już zapytania do wielu firm z Krakowa zajmujących się montażem instalacji gazowych. Przeczytałem cały ten wątek począwszy od 2011 roku i wiem już które firmy uważacie za dobre, a które nie. Otrzymałem oferty które chciałbym Wam tutaj przedstawić:
1. UKLAD STERUJĄCY ZENIT PRO OBD, WTRYSKIWACZE HANA, REDUKTOR TOMASETTO ALASKA, ZBIORNIK TOROIDALNY.
CAŁY ZESTAW WRAZ Z MONTAŻEM I 5-CIO LETNIA GWARANCJĄ TO KOSZT 3000 ZŁ BRUTTO.
2. -Lovato "Smart" - 2650 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące
-AC "Stag" - 2450-2650 zł (polska) - gwarancja od 24 do 60 miesięcy !!!
-Landirenzo "Omegas Evo" - 2990 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące
3. W kwocie 2500zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa AC W01
Reduktor AC R01
Zbiornik toroidalny do 55l.
W kwocie 2800zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa HANA lub BARACCUDA
Reduktor KME
4. SQ24 BRC (wszystkie podzezpoły brc) 2 LATA gwarancji ogólnopolskiej+2 LATA gwarancji w naszym serwisie.cena 2650zł+emulator paliwa-250złSQ ALBA- 2 LATA gwrancji(wszystkie podzespoly BRC,tylko wtryski ALBA)2350zł+emulator paliwa 250zł
5. Zenit PRO
wtryski HANA
reduktor Tomasetto
koszt 2400zł
6. instalację firmy BRC Sequent24 w cenie 2600 PLN.
Do inst. należy dodatkowo założyć tzw. ,,reset paliwa" w cenie 120 PLN. Instalacja posiadaja dwuletnią gwarancję bez limitu kilometrów.
7. Instalacja firmy AGC . Z racji tego że jest to bardzo młode auto z bardzo rozbudowanym systemem diagnostycznym najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie tam instalacji z adapterem OBD. Jest to instalacja która na bieżąco się doregulowuje . Niestety trzeba też zamontować do tego auta Tankfoper-a jest to urządzenie które kasuje mu pamięć poziomu paliwa , gdyż jeżdżąc na gazie pokazuje że schodzi mu paliwo.
Koszt takiej instalacji to 2700 zł.
w skład instalacji wchodzi:
komputer ZENIT PRO OBD ( 5 lat gwarancji )
reduktor TOMASETTO ( po okresie gwarancyjnym istnieje możliwość regeneracji )
wtryskiwacze HANA ( pojedynczo na krótkich wężykach )
wlew pod klapką ( jeśli tylko technicznie jest to możliwe )
8. Sterownik: stag Premium
wtryskiwacze: ac w-01
reduktor: ac r-01
zbiornik: w miejscu Koa zapasowego
gwarancja: ogólnopolska 2 lata ( możliwość przedłużenie gwarancji na sterownik do 8 LAT!)
dodatkowo: emulator wskazania paliwa
2900zł brutto
Takie oferty otrzymałem. Czy któraś z nich jest warta uwagi? Czy któraś z nich jest na tyle atrakcyjna że bije inne na głowy? Czy któraś wymaga doprecyzowania?
Będę Wam Panowie niesamowicie wdzięczny. Zasięgnąłem też opinii kolegi który od kilku lat ma samochody tylko na gaz, aczkolwiek nie jest obyty w temacie jak podejrzewam większość z Was stąd moje pytanie do Was, ekspertów.
Jeżeli Panowie stwierdzicie że któraś z ofert wymaga głębszej specyfikacji bądź cokolwiek innego piszcie od razu się tym zajmę i będę pisał do danej firmy celem sprecyzowania oferty.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Silniki Peugeota dobrze funkcjonują na bardzo szybkich wtryskiwaczach np.Vialle,inaczej na wolnych obrotach mogą kuleć.Witam Was serdecznie. Kolega polecił mi to forum abym poradził się Was. Posiadam Peugeot'a 208 z 2013 roku z silnikiem 1.2 VTi o mocy 82 koni. Ponieważ samochodzik lubi sobie pochłonąć ok.9-10 litrów paliwa myślę o założeniu instalacji gazowej. Wysłałem już zapytania do wielu firm z Krakowa zajmujących się montażem instalacji gazowych. Przeczytałem cały ten wątek począwszy od 2011 roku i wiem już które firmy uważacie za dobre, a które nie. Otrzymałem oferty które chciałbym Wam tutaj przedstawić:
1. UKLAD STERUJĄCY ZENIT PRO OBD, WTRYSKIWACZE HANA, REDUKTOR TOMASETTO ALASKA, ZBIORNIK TOROIDALNY.
CAŁY ZESTAW WRAZ Z MONTAŻEM I 5-CIO LETNIA GWARANCJĄ TO KOSZT 3000 ZŁ BRUTTO.
2. -Lovato "Smart" - 2650 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące
-AC "Stag" - 2450-2650 zł (polska) - gwarancja od 24 do 60 miesięcy !!!
-Landirenzo "Omegas Evo" - 2990 zł (włoska) - gwarancja 24 miesiące
3. W kwocie 2500zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa AC W01
Reduktor AC R01
W kwocie 2800zł brutto
STAG 4 Qbox
Listwa wtryskowa HANA lub BARACCUDA
Reduktor KME
4. SQ24 BRC (wszystkie podzezpoły brc) 2 LATA gwarancji ogólnopolskiej+2 LATA gwarancji w naszym serwisie.cena 2650zł+emulator paliwa-250złSQ ALBA- 2 LATA gwrancji(wszystkie podzespoly BRC,tylko wtryski ALBA)2350zł+emulator paliwa 250zł
5. Zenit PRO
wtryski HANA
reduktor Tomasetto
koszt 2400zł
6. instalację firmy BRC Sequent24 w cenie 2600 PLN.
Do inst. należy dodatkowo założyć tzw. ,,reset paliwa" w cenie 120 PLN. Instalacja posiadaja dwuletnią gwarancję bez limitu kilometrów.
7. Instalacja firmy AGC . Z racji tego że jest to bardzo młode auto z bardzo rozbudowanym systemem diagnostycznym najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie tam instalacji z adapterem OBD. Jest to instalacja która na bieżąco się doregulowuje . Niestety trzeba też zamontować do tego auta Tankfoper-a jest to urządzenie które kasuje mu pamięć poziomu paliwa , gdyż jeżdżąc na gazie pokazuje że schodzi mu paliwo.
Koszt takiej instalacji to 2700 zł.
w skład instalacji wchodzi:
komputer ZENIT PRO OBD ( 5 lat gwarancji )
reduktor TOMASETTO ( po okresie gwarancyjnym istnieje możliwość regeneracji )
wtryskiwacze HANA ( pojedynczo na krótkich wężykach )
wlew pod klapką ( jeśli tylko technicznie jest to możliwe )
8. Sterownik: stag Premium
wtryskiwacze: ac w-01
reduktor: ac r-01
zbiornik: w miejscu Koa zapasowego
gwarancja: ogólnopolska 2 lata ( możliwość przedłużenie gwarancji na sterownik do 8 LAT!)
dodatkowo: emulator wskazania paliwa
2900zł brutto
Takie oferty otrzymałem. Czy któraś z nich jest warta uwagi? Czy któraś z nich jest na tyle atrakcyjna że bije inne na głowy? Czy któraś wymaga doprecyzowania?
Będę Wam Panowie niesamowicie wdzięczny. Zasięgnąłem też opinii kolegi który od kilku lat ma samochody tylko na gaz, aczkolwiek nie jest obyty w temacie jak podejrzewam większość z Was stąd moje pytanie do Was, ekspertów.
Jeżeli Panowie stwierdzicie że któraś z ofert wymaga głębszej specyfikacji bądź cokolwiek innego piszcie od razu się tym zajmę i będę pisał do danej firmy celem sprecyzowania oferty.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Byłem tylko dwa razy u gazowników z sieci Czakram,jeden powiedział mi,że nie da się wymienić filterka w moim Landi Renzo,gdyż po odkręceniu puszki potem wystąpi nieszczelność,oferował mi nową puszkę z.elektromagnesem BRC,kupiłem filterek ,wymieniłem sam,czyniłem to wielokrotnie przez 10lat nie wymieniając uszczelki.Drugi raz inny gaziarz wymienił mi butlę,która straciła ważność,nową zamontował odwrotnie stronami ,po zatankowaniu do pełna zrobiłem 50km i auto gasło a butla była biała od szronu,niepotrzebnie dziurawił mi dno bagażnika z drugiej strony,skroił mnie 200zł za nowe przewody miedziane,których CHUJ nie wymienił,centralka nie pokazywała mi ilości paliwa w butli,gdyż żadnego kabla od butli nie podpiął.Wymienił mi nowiutki filterek a uszczelkę zgubił,cała butla gazu poszła do nieba.Teraz gdy słyszę Czakram,tokurwica mnie bierze.Od tamtych przygódwszystko robiłem sobie sam.Śmieszne jest to,że gaziarzowi musiałem tłumaczyć,że źle butlę zamontował.Ogólnie dobrych i uczciwych gazowników jest jak na lekarstwo, ale wystarczy poszukać popytać to się znajdzie. Dla chcącego nic trudnego. Najczęściej są to osoby z polecenia, jak ktoś już robił instalację i sprawuje mu się dobrze to poleci znajomym. Wystarczy lekko zgłębić temat, w każdym większym mieście znajdzie się ktoś z autoryzacją Czakramu, kto zna się na swojej robocie.