• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Możliwe że dobry tyle warto poczytać na LPG forum co o nim piszą, tam są ludzie którzy swego czasu wiele poświecili na badania nad różnymi rozwiązaniami. Problem z reduktorami jest taki ze nadmiernie spadają ciśnienia przy większych obciążeniach jak i spada temperatura LPG . To że auto jeździ to inny temat i informacja że u mnie jeździ to nie jest argument

Bero0404

Nowy
Punktów
0
Miasto
Opole lub
Witam. Mam zamiar założyć gaz do scenica 1.6 16v 2001r właśnie staga, lecz słyszałem że trzeba uważać na jakąś felerna listwę. Czy ktoś mógłby mi doradzić o jakie części mam się zapytać gazownia lub wręcz upominać, żeby nie założył czegoś co by miało sprawiać problemy a zarazem koszta. Z góry dzięki:)

nismo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siewierz
pacjent to saab 93 2T 180 kucyków 2006r. zastanawiam się nad wyborem instalacji LPG
wyczytałem ze ten silnik obsłuży większość sterowników ok
dalej reduktor polecono mi KME GOLD czy to dobry wybór do tej mocy?
dalej wtryski polecono mi HANA czy to dobry wybór do tego?

Dominikq

Nowy
Punktów
0
Witam, kupiłem mazdę 6 II z silnikiem 2.0 147kM. Pytanie jaką instalacje polecacie do tego auta żeby była bezproblemowa? W energy gaz polska zaproponowano mi:
BRC SQ 32 OBD - PEŁNA WŁOSKA KOMPLETACJA - Włoska instalacja , uznanego na rynku LPG producenta Włoskiego, 100% BRC, nie składak!
Gwarancja:
2 Lata gwarancji bez limitu kilometrów ze zbiornikiem w miejsce koła, Krajowym Pakietem Autoassistance, najlepsza w swojej klasie instalacja
LPG dostępna na rynku, na reduktorze z zapasem wydajnościowym, zbiornik do 55L w cenie - 2900 zł http://www.egp.pl/sequent32.htm
Koszt serwisu LPG BRC - 150zł/15 tys.km lub rok.

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
niezła reklama,
kolego Nismo do sabika to polecam ci ZenitaPro/Blueboxa i Herculesy spokojnie 200KM obskoczą te wtryski
golda ci nie polecam bo się pompuje lepiej magic np.
hana znowu się klei jak złapie syfu, mineły jej dobre czasy

samuel90

Nowy
Punktów
0
Polecam instalacje BRC żywotne i nie drogie w montażu. Sam jeżdżę na sq32 i jestem bardzo zadowolony. Nie zapominajcie o znalezieniu odpowiedniego montera. U mnie instalacja została zestrojona raz a dobrze i mam spokój.

ventral53

Nowy
Punktów
0
U mnie Grande Punto 1.4 8v 77 KM i instalacja STAG4 śmiga jak złoto :)

Mikas

Gaduła
Punktów
8
to samo co wyżej, czyli wtryskiwacze Hercules, reduktror Magic super i dobry sterownik bo na pewno będą się zapętlać wtryski czyli Blackbox

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
przy tej mocy to zapętlanie jest pewne, mozna wrzucić mocniejsze wtryski np hercules bf

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Mogą być za duże, na normalnych też mozna ustawić a jak będzie brakować to dołożyć jeszcze benzynę. Akurat w tych sterownikach to działa bardzo dobrze

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja we volvo mam staga4 ? cos takiego.
nic mi sie przez 8 lat nie zj...bało.raz w niemczech bateria padla i z popychu go odpalalem to sie pozawieszaly wtryski i nie chcial po tym manewrze na gazie chodzic.to jezdzilem na benzynie i na dobre mu to nawet wyszlo.jak wrocilem do Polski to wjechalem do swojego gazownika ten co mi gaz zakladal.podlaczyl kompa cos tam postukal pogmyral a pozni to auto na gazie jak rakietaaa.
aaa i jeszcze jedno....ale to za drugim razem cos bylo nie zsynchronizowane z dawkami na autobanie jak przypilowalem na 5 biegu a pozniej jak spuszczalem noge z gazu i tak schodzil z obrotow bez gazu to jak piepszlo w tlumik to az rozerwalo za duzo chyba dostawał. na benzynie tego nie robil.na gazie tlumik bosala i na szwie sie rozpruło pieknie chodzil wtedy jak wrc colin mc rally;) :D oj.byly historie duzo opowiadac.

markiz

Uczestnik
Punktów
4
BRC SQ P&D, Audi A6, silnik 2.4. Instalacja jest u mnie już 7 rok prawie na liczniku ponad 140 tys.km, wtryski jeszcze nie ruszane, zmieniana jedynie membrana w reduktorze i ogólna regeneracja reduktora.

Mikas

Gaduła
Punktów
8
W BRC reduktory najszybciej padaja ,ale na wtryskiwaczach można przejeździć naprawdę dużo km...

markiz

Uczestnik
Punktów
4
Ale reduktor wcale nie padł. Po prostu membrana była do wymiany, przy okazji kupując zestaw naprawczy za ok 100 zł zrobiłem już całość. A koszt 100 zł przy przebiegu 140 tys.km tyle co nic. Nie musiałem wymieniać całego reduktora jak niegdyś przy Stagu 300 czy później 4. Żaden nie przerobił więcej jak 80 tys.km. A tu jest prawie 2 razy tyle

Wojtas2708

Początkujący
Punktów
0
Witam. Planuje do mondeo mk4 2.0 benz 2007 rok założyć instalacje STAG-a czy to dobry wybór? Jakie wtryskiwacze, reduktor i sterownik wybrac? Ktoś z was posiada taki samochodzik z gazem i podzieli się opinia?

Do góry Bottom