• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wszyscy producenci polscy to mają . Tak ze żaden argument .

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
No ciekawa wypowiedź :D no to jest właśnie spoko że wszystko mają na stronie bo do niektórych instalacji to ciężko było program znaleźć do puki nie kupiłem takiego interfejsa i tam maja praktycznie wszystkie programy udostępnione za free :) jak by kto chciał to moge linka zapodać :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
fejsy to sam se zrobiłem bo tam idzie zwykle TTL TX RX a programy to inna bajka

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
Wiem ja też myślałem sam zrobić ale ja nigdy czasu nie mam a nie dużo kosztował to kupiłem :)

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
ja czasem dłubie przy LPG zależy co wpadnie i wiesz cały zestaw z wtyczkami to szybko sprawnie :) ale jak w temacie to jak LPG to ac stag :) osobiście miałem 3 takie instalacje i fajnie to chodziło mi :)

koni2121

Uczestnik
Punktów
0
Ja polecam zestawik Sterownik Stag 4 Qbox/4plus, - Reduktor Magic3, - Wtryskiwacze Hana lub
instalacje STAG 300. Wielu moich znajomych jak i w rodzinie ma instalacje STAG 300 i są bardzo zadowoleni. Pozdrawiam :)

Cygnus

Początkujący
Punktów
1
Ja z kolei jeździłem na instalacji holenderskiej przez kilka lat. Koltec Necam. Nie było z nią żadnych problemów. Tylko była dosyć delikatna i wrażliwa na nasz gaz. Nominalnie na przegląd i wymianę filtrów trzeba było jeździć raz do roku. ja musiałem niestety częściej, ponieważ zwyczajnie się zasyfiała.

sylwekck

Nowy
Punktów
1
Kolega poleca Agisa. Nie znam tej instalacje zapewne jest ok i warta uwagi. Ja mam założony sterownik mniej znanej firmy. Znalezienie serwisu do niego nie było łatwe. Monter instalacji okazał się słaby... Musiałem szukać kogoś kto naprawi mi zły montaż. Z mojego doświadczenia teraz brał bym coś powszechnie dostępnego i serwisowanego przez większość.

Cygnus

Początkujący
Punktów
1
Zgadzam się. Miałem ten sam problem u siebie. Rezultat był taki, że musiałem jeździć 30km do gazownika :confused:

CzarekBia

Nowy
Punktów
0
Polecam Stag Qbox, reduktor ACRo1, wtryskiwacz Barracuda. Stag też ma dobrą obsługę (przynajmniej w moim mieście hehe). Pozdrawiam ;)

Piła223

Nowy
Punktów
0
Ja miałem w swoich samochodach już 2 instalacje gazowe pierwsza to brc Sequenta 24 i teraz Stag 300 plus i nie narzekam na żadną, chociaż dla mnie samochód lepiej jeździ na Stag-u. Pozdrawiam :)

dawidof

Początkujący
Punktów
0
dobrze mieć pewność ze strony użytkowników, że chociażby Stag to dobra firma. Czytałem też, że serwisowanie instalacji w ich autoryzowanych warsztatach dobra robota.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Podstawowy błąd w myśleniu , najważniejsze jet to jaki to silnik bo wszystko zależy od pojemności silnika i jego padlinożerności . Należy wg tego kryterium dobrać średnice przewodów , reduktor taki żeby nie było spadków ciśnienia przy maksymalnym obciążeniu , rodzaj wtryskiwaczy i miejsca odwiertów . A potem sterownik tu mniej wiecej są wszystkie podobne ale niektóre sa wolniejsze niektóre szybsze, niektóre maja mniej korekt inne wiecej a na koniec strojenie a to inna bajka.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom