• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jeep compas nie odpala

Radziu84

Nowy
Punktów
0
Witam , zjeep compas silnik 2.0d vag , kręci nie odpala , kręci na pusto jakby kompresji nie było bo wtryski nie pylą, rozrząd ok , błędów brak . W momencie rozruchu na ułamek sec jak by łapał i potem cisza . Klient mówi że zrobiło mu się to po wymianie rozrusznika . Mam podejrzenie na immo , ale nie wiem może miał ktoś taki przypadek

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1617
rozumiem, że podłączałeś komputer?

johnny100

SuperMechanior
Punktów
32
kręci nie odpala , kręci na pusto jakby kompresji nie było bo wtryski nie pylą, rozrząd ok
Jak kręci jak bez kompresji ,to masz w sumie dwie wady.Pierwsza to pogięte zawory, z druga to zatkany dolot. Np zacięta przepustnica. Immo nie wyłącza kompresji.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
322
Miasto
Rakszawa
Klient mówi że zrobiło mu się to po wymianie rozrusznika
Kiedyś czytałem, że w 2.0 TDI górny pułap obrotów do zezwolenia na rozruch jest jakiś wybitnie niski (300 czy tam 330 obrotów) i jak wsadzisz szybko kręcący rozrusznik, to przestanie w ogóle palić i trzeba to modyfikować w sterowniku, żeby dawał zezwolenie na rozruch.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
407
Kiedyś czytałem, że w 2.0 TDI górny pułap obrotów do zezwolenia na rozruch jest jakiś wybitnie niski (300 czy tam 330 obrotów) i jak wsadzisz szybko kręcący rozrusznik, to przestanie w ogóle palić i trzeba to modyfikować w sterowniku, żeby dawał zezwolenie na rozruch.
Ja tak miałem :D jedyny taki przypadek w VW Sharan 2013r. No nie wierzyłem co mogłem zepsuć że nie chciał odpalić po wymianie rozrusznika :D

Farseer

Gaduła
Punktów
31
Miasto
Pruszków
Zaraz, czyli jak, nowy rozrusznik był za mocny i kręcił za szybko i ECU nie zezwalało na rozruch?? :eek:

Do autora, a jakieś parametry? To, że wtryski nie pylą może być przez za niskie ciśnienie paliwa... Albo za wolno kręci i nie buduje tego ciśnienia paliwa co sprawia, że wtryski nie otworzą się.

Więcej diagnozy potrzebne. To jest ta kompresja czy nie?

Do góry Bottom