• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 5 1.9 TDI nie odpala

Marczyk

SuperMechanior
Punktów
9
Witam mam taki problemik z golfikiem chodził chodził normalnie a na następny dzień kolega podszedł i nie pali kręci normalnie ale zero oznak załapania chociażby . Pierwsze co sprawdziłem pompa chodzi paliwo podaje , bezpieczniki wszystkie całe , błędów w silniku brak , jest jeden błąd nie kasowalny (i o to może chodzić) z bordnetza 00926 terminal 30 przerwa . Tak jak już pisałem bezpieczniki wszystko całe żaden nie przepalony . Co jeszcze sprawdzić immo kluczyk znika normalnie
Zapomniałem dodać jeszcze obroty wału widzi normalnie obrotomierz również się podnosi ,klapa gaszące otwarta

johnny100

SuperMechanior
Punktów
30
Terminal 30 jak by to było w silniku to bład krytyczny. Sprawdź przekaźnik silnika. Sprawdź czy widzi obroty i jest komunikacja podczas kręcenia. Sprawdx czy pali na plaka, sprawdź potem ciśnienie na wstępnej min 1 bar podczas rozruchu.

Marczyk

SuperMechanior
Punktów
9
Przekaźnik silnika czyli gdzie go szukać , widzi obroty widzi komunikacja też jest ,cisnienie paliwa?

Do góry Bottom