• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jeep grand cherokee nie dzialaja szyby i lusterka

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Mam problem z jeep-em grand cherokee nie dzialaja szyby elektryczne i lusterka. Naprawilem przewody w drzwiach i nie pomogło bezpieczniki sprawdzone i wszystkie dobre.
Może ktoś ma pomysł albo schemat szyb.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
A może byś zdradził co to za Jeep? Bo JGC to były 4 generacje...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Odłącz na chwilę Aku. Body computer trzyma jeszcze usterkę w pamieci

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Sprawdź blaszki na panelach (szyb i lusterek) lubią gnić (zielone naloty) przestukaj miernikiem czy dochodzi prąd do blaszek

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Styki wtyczek są bardzo ladne
A prąd dochodzi do blaszek? zmierz przewody miernikiem od bezpiecznika aż do panelu musi być przerwa, podejrzewam we wiązce słonia lubią się tam łamać przewody. Penel też zmierz czy jest dobry miernikiem Próbą zwarciową

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A jakiś tester podlaczales. Powinno pokazać jakieś błędy.
I sprawdź masy w swoim Chryslerze miałem tak, że po odpaleniu nie działało radio nadmuch wycieraczki. Pierwsza dziura w drodze i wszystko działało

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Nie testowalem, to stare nie wiem czy bedzie rozmowne. Masa i plus dochodzi dwoma grubymi przewodami ktore lutowalem, jest na nich zasilanie.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Nie testowalem, to stare nie wiem czy bedzie rozmowne. Masa i plus dochodzi dwoma grubymi przewodami ktore lutowalem, jest na nich zasilanie.
A jak naciśniesz otwieranie szyb to jest napięcie na wyjściu panelu? Jeszcze pytanie mam jak chcesz otworzyć szybę weź odwrotnie naciśnij zamykanie szyb, może masz odwrotnie podłączony panel.

Do góry Bottom