a powiesz coś więcej bo kody sobie odczytałem jaka może tego być przyczynaP1305 Citroen EGR calibration Low
P1306 Citroen Kickdown Relay pull - In circuit fault
Witamy na forum.witam po ciężkim dniuTrzy posty na forum:
1. Dzien dobry
2. Nie umiem
3. Mam problem
Nam tez milo Cie poznacWitamy na forum.
Nie wiem czym czytasz kody, w tym silniku te kody to:
P1305 Learning High Pressure Pump
P1306 Learning High Pressure Pump
Nie mozesz uruchomic auta bo komputer widzi kosmiczne cisnienie na listwie I nie pozwala na rozruch. Potwierdz/zaprzecz, opisz czy diagnozujesz czy zgadujesz I bedziemy mogli bawic sie dalej.
Pozdro
niewiem czego nierozumiesz jest tylko 2 kodu P1305 i P1306Screen kodow poprosze. Nic nie rozumiem z tego co piszesz, nie wiem nawet czy kody, ktore masz to te ktore podalem ja, czy te ktore podal @Drugi2
używam txt delpi pożyczałem kts i pokazują tak samoA jak twój tester tłumaczy/odczytuje te błędy ,poza numerami oczywiście ( tu chodziło właśnie o ten scrin) .
Odepnij kostkę od regulatora na pompie i wtedy zobacz co będzie.
A jak zapodasz plaka to odpala ?
witamNa plaku łapie i chodzi sam czy tylko z plakiem chodzi ?
Rozrząd teraz zmieniłeś, jeżeli tak to dlaczego ?
Automatyczne połączenie postów:
I teraz zobacz to nie jest nasze czepianie się nie wszyscy mają tabelę błędów w głowie. Używasz testerów które oprócz odczytu nr błędu też je ładnie opisują. Pewnie też zrobiłeś zdjęcie tych błędów . Atak to teraz jest kwas i nadal nie wiadomo czy pokazuję ci egr czy za wysokie ciśnienie.
W kostki od sterownika zaglądałeś i w sam sterownik czy nie jest zielono.
Z instalacji od silnika idzie jeszcze jedna kostka ona też lubi zgnić.
500 bar bo brak kalibracji pompy norma obroty widzi czujniki w porządku koronka ok pierwsze co sprawdziłem500 na rozruszniku ?
Koronka na kole zamachowym nie pogięta/połamana ,czujnik ustawiony nie przyciera .
Automatyczne połączenie postów:
Powrót z pompy drożny?
zdarza sie ale to jest 2008r jeszcze nie wiedzieli o dpf ale nie wydech ok problem jest gdzie indziej nie otwiera wtryskiwaczyWeź DPF okrec od turbo. Ja miałem taki przypadek i zawalony na max DPF był.
synchro sprawdzone rozrząd nówka ecu sprawdzał poprzednik ale jutro jeszcze raz to zrobie bo cudów niemaSynchro lub ECU bym stawiał.
ECU nie sprawdzisz w 100%. Pewniak to drugi podłożyć zrobić virgin lub zestaw startowysynchro sprawdzone rozrząd nówka ecu sprawdzał poprzednik ale jutro jeszcze raz to zrobie bo cudów niema