• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kasy online od 2019 roku

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
nie musi,kiedy nie wlaczysz to w kilka sekund ona wysle to co ma sobie wysłac.Pomysl jeszcze inna kategoria typu nie mam dzis internetu albo pradu,nie zachodz w glowe,pozdro

Dawid TECHKAS

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
techkas.pl
Większość urządzeń posiada funkcję automatycznego wyłączania ze względu na oszczędność baterii. Funkcje taką można wyłączyć ale wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby. Kasa online według wymogów powinna mieś połączenie z repozytorium US w momencie nabijania paragonu. Kiedy nie nabijamy na kasę możemy ją wyłączyć... w weekend możemy ją wyłączyć... na urlopie też .

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
No właśnie wg. przepisów kasa ma mieć stałe połączenie z internetem. Jeżeli masz kasę mobilną w terenie i nie ma możliwości połączenia jej z netem to trzeba specjalne formularze wypełniać. Dlatego pytam kogoś, kto się na tym zna, a nie jak się nam wydaje. Bo mi się też wydaje, że nie muszę mieć ciągle włączone, gorzej jak pani z US będzie się wydawało inaczej (tak, wydawało, bo sami tego nie są pewni)

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Ja miałem ostatnio nalot z US i dostałem zj.bke że nie mam włączonej. Według Pani kasa ma być włączona przed pierwszym nabiciem paragonu i można ją wyłączyć dopiero po zamknięciu miejsca pracy. Chociaż ja i tak ją włączam tylko jak nabijam paragon, tak to jest wyłączona.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
uzasadnienie w prowadzenia kas online było fajne. brak regularności wystawiania paragonów na warsztatach. teraz trzeba będzie sobie zegar z kukułką zawiesić jako przypominacz i co godzinę bić paragona na zapas.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Ile ta nieprzyjemność ma najmniej kosztować ?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
1450 brutto co najtaniej wyhaczylem lokalnie Farexa, dziś był pierwszy odpał

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
u mojego serwisanta dałem 2030zł POSNET niby tam wszystko poustawiał zatwierdził itp. Wydaje mi się że kasa powinna być włączona od otwarcia firmy do jej zamknięcia

Do góry Bottom