• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klient oszust.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
to mrygnąć mu długimi
I za chwile można dostać za niewłaściwe używanie świateł drogowych. Taa, statystyka musi się zgadzać. U mnie wioska 3.5k ludzi i policja na full kogutach (światło + dźwięk) goni piratów bez świateł, pasów lub innych ciężkich wykroczeń. Mało tego, potrafią tak poprostu jechać za tobą i walnąć sygnały bo chcą papiery sprawdzić.
Fajny offtop.

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
No powiem ci ze znasz mnie jak własną kieszeń heh

W uk to ja 30 po autostradach smigam a w pl 130 po wsi
WOODOO jak zwykle wie lepiej

Bo u mnie po przekroczeniu granicy się pirat drogowy opcja załącza he he

Co było z wycieraczkamii ?

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Też jestem ciekawy co z tymi wycieraczkami. A ponieważ niedługo będzie cieplej to przestrzegam przed chamami przy przekladce opon. Zawsze sprawdzajcie przed robotą czujniki TPMS. Trafił mi się taki gagatek myślał, że trafił na naiwniaka tj. wrócił po 20 minutach żeśmy mu uszkodzili. A tu wydruk z diagnostyki z godziną datą i monitoring. Jego mina bezcenna.

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Takiemu ch..... to jeszcze doliczyć po powrocie dodatkowo 50 zł za diagnostykę układu TPMS. Chciał oszukać, to niech płaci. W gratisie to co najwyżej może dostać po mordzie.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Też jestem ciekawy co z tymi wycieraczkami. A ponieważ niedługo będzie cieplej to przestrzegam przed chamami przy przekladce opon. Zawsze sprawdzajcie przed robotą czujniki TPMS. Trafił mi się taki gagatek myślał, że trafił na naiwniaka tj. wrócił po 20 minutach żeśmy mu uszkodzili. A tu wydruk z diagnostyki z godziną datą i monitoring. Jego mina bezcenna.
Zawsze pytam ptysi czy są czujniki w kołach.... Rzut oka na dechę czy nie świeci. Najlepsze są typki co mówią - panie a bo ja wim czy mom jakieś czujniki.... :D Sranie w banie. Maszynka do TPMSów jest i zawsze sprawdzam czy czujnik żyje... :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Elenka, ochłoń i napisz co było z wycieraczkami a nie dziw się że cię zatrzymali, zawsze chcą popatrzeć na laski, to i tak wyrozumiali...
a co ma nazwisko w dokumentach? zawsze można powiedzieć że rozwiodłaś się i powróciłaś do swojego, tylko wtedy nie daje się dowodu osobistego bo go nie musisz mieć.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Naturalnie uszkodzony był prawy tył. Po wymianie gum pozostał bo jak inaczej.Klasyczna próba wyłudzenia.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Najgorsze jest to, że on żyć by Ci nie dał a ty zrobić mu nic nie możesz. Na upartego gdyby świadkowie byli o próbę wyłudzenia i zniesławienie w oczach klientów??

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
Naturalnie uszkodzony był prawy tył. Po wymianie gum pozostał bo jak inaczej.Klasyczna próba wyłudzenia.
a z jakiego cuda korzystasz? bo też czegoś szukam, i nie wiem czy każde ma możliwość takiego drukowania. Bo to fajna podkładka na takich pacjentów.i zdjęcie do gabloty :D

Grzegorz23011971

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Olsztyn
Też miałem takiego problematycznego klienta. Przyjechał na wymianę czujnika ABS prawy przód. Czujnik wymieniony, kabel obsadzony we wszystkie mocowania, błędy usunięte. Auto sprawne.
Po trzech tyg. przychodzi do mnie, że koło kabel od ABS-u przeciera. Auto w górę koło zdejmuję i faktycznie. Zadaję pytanie gdzie był i co robił. On na to, iż u blacharza coś było robione. Moja riposta na to. To jedź Pan do niego. Blacharz też go posłał na drzewo małpy łapać. Taka spychologia trwała ok. 2 m-cy.
Finał tej sprawy jest taki, że klient przyjeżdża do dzisiaj od 5 lat.
Widać każdy musi nauczyć się radzić sobie z takimi klientami sam. W dodatku przez siebie wypracowanymi metodami.

Natomiast drugiemu klientowi kazałem wy....lać z warsztatu. potem przyszedł czy nie wymieniłbym mu sprzęgła w ASTRZE G to walnąłem taką cenę, iż mu w pięty poszło.

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Śmieszne jest to że tak robię odkąd naprawiam auta, po prostu nie daję sobie na głowę włazić, albo klient się przystosuje albo wypie....la i tyle.
Widzę że co poniektórzy dopiero amerykę odkryli. Jak mam natrętów to cena ich zwala z nóg, jak mówią że gdzieś jest taniej to odsyłam tam gdzie taniej.
Jak wracają na poprawki od papraków tych co robią taniej to cena x2, skutkuje a nawet przebieram w klientach i zapisuję na terminy tygodniowe i często zostawiają auta na naprawę mając zaufanie. Trzeba być uczciwym fachowcem a nie Januszem z blaszaka...:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Kiedyś miałem takiego ujowego klienta. Dałem termin za 2 miechy i cenę x3. I menda przyjechała :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Zrobiłem. Zapłacił i był (o dziwo) zadowolony. Co jak co ale słowa trzeba dotrzymywać.

Do góry Bottom