• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klimek kontra Duda (nie mylić z P.RP.)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Bedzie dzis lub jutro o 15 na tvn turbo kto bedzie oglądał ? Co myslicie o tych dwoch mechanikach.ciekaw jestem waszych opinii.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
nie mam zdania ,wiem ze czasem p.Klimek bzdury opowiada dobra często ...a p.Duda wydaje sie bardziej sympatyczny -tylko ...
moim zdaniem kradną pomysły p. ADAMA SŁODOWEGO ...
dostali niedawno sprzet do badania luzu zawieszenia -miałem go juz 2 lata temu :D:D:D:D:D:D:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja lubie ogladac klimka z programu samochod marzen kup i zrob.lubie takie klimaty starych samochodow young timerow itp.i smiem twierdzic ze A.Klimek tak nawet mądrze gada i prowadzi ten program.Zdaje sobie sprawe ze on ma tam sztab ludzi do tej roboty i zawsze myslalem ze jest fachura.natomiast P.Duda czytalem komentarze na jego temat i wnioskuje ze ludzie nie zbyt za nim przepadaja.mam tu na mysli 101 napraw.
Ale napewno te dwa prog.sa lepsze od ratujemy klasyki.Tematyka ta sama co SMKiZ.ale to juz dla mnie nie to.
Slodowego jak ogladalem to z rozdziawioną buzią przed ekranem tv.bardzo lubilem to ogladac.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ani jednego ani drugiego pana nie poznalem i chyba nie chce poznawac !
tak masz racje mają sztab ludzi !! pamietasz tamtego siwego goscia od ukrytej kamery o mechanikach?(bedzie pan zadowolony ) tamten był fachowiec !!!

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Pamietam.to tez lubilem patrzec.:) no ale takie programy wyrobily zdanie o mechanikach.jakie to nie dobre są.a ludzie nie zapamiętają tego co zrobil dobrze tylko tego co oszukal.
Takie cyrki na podpuche.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
nie mam zdania ,wiem ze czasem p.Klimek bzdury opowiada dobra często ...a p.Duda wydaje sie bardziej sympatyczny -tylko ...
moim zdaniem kradną pomysły p. ADAMA SŁODOWEGO ...
dostali niedawno sprzet do badania luzu zawieszenia -miałem go juz 2 lata temu :D:D:D:D:D:D:D
Na odcinek Słodowego czekałem bardziej jak na pomarańcze co statkiem płynęły ;)

Tomi216i

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Można lubić lub nielubić obu Panów, jednak projekt Dudy wydaje się bardziej spójny i przemyślany. Osobiście wybrałbym jako dawcę MG TF160. Można było wykorzystać przednie i tylne sanki z zawieszeniem, sterowanie skrzyni biegów i hamulce 4-tłoczkowe + torsena z wersji turbo. Ale generalnie przemyślany projekt. Natomiast projekt Klimka zbieranina ze szrotu + usługi innych fachowców. A skrzynia biegów z VW jest szczytem. Ponadto cwaniacko wyłudza rabaty u fachowców i nie płaci za usługi... a na lakier wyrzucił 4 koła. Jak rozumiem nie ważne jak jeździ. Ważne jak wygląda. Pomimo, iż jestem sympatykiem brytyjskiej motoryzacji, to niestety Duda ma wiele racji w tym co mówił o brytyjskiej technice.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
klimka nie lubie bo jest niedouczony a duda ma pojęcie ci robi ! moim zdaniem duda wygra ...

Tomi216i

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
A Klimek prowadząc teraz również "Będzie Pan zadowolony" zaprzecza sam sobie prowadząc drugi program. Pamiętam jak naprawiał chyba S6 lub RS6 i wymieniał po koleii wszystkie poduszki i przeguby. I jak w pierwszych programach coś faktycznie robił, tak ostatnie 2 odcinki zajęło mu złożenie auta. Czyli coś, co kiedyś zajęło by tylko część jednego odcinka.

klimka nie lubie bo jest niedouczony a duda ma pojęcie ci robi ! moim zdaniem duda wygra ...
Moim zdaniem Duda powinien wygrać... ale proekologiczne ciągoty mogą zafałszować faktyczny wkład.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Klimet to matołek -moje zdanie zarozumiały strasznie a wiedze nie wiem od kogo czerpie chyba od podobnych mu :D:D:D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
rekin ? ale czego ??? zwłaszcza dał popis cynowania ,lub lutowania konektorów hehehe
czasem patrze i nie wierze .. ile razy uśmiechnąłeś sie jak coś robił??? serio

Tomi216i

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Ale w programue samochód marzeń kup i zrób nie gadajta bo jest rekin
Daj spokój. Obejrzyj odcinek z Lotusem Elise. Zdjęcia zrobionego silnika na początku odcinka. Ponadto brak kompletnie wiedzy na temat silnika serii K. Klient chciał aby złożyć silnik na wielowaratwowej uszczelce nowego typy, a poskładał na uszczelce starego typu sprowadzonej z Anglii... a te znakomitej jakości (n.p. Erlinga lub VR lub Payen) dostępna w każdej polskiej hurtowni za pół ceny. W odcinku Lotusem takich wpadek było więcej. Kolektor z przepustnicą od MG ZR160, podczas gdy wsadził od Rover 200Vi (145KM).

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Rekin ale czego??? No jak czego...rekin biznesu;)

Oglądałem jak robil golfa 1 i up...lil zbiorniczek hamulcowy.a pozniej sie zdziwil ze uzywka kosztuje tyle kasy
...no niestety .
Raz tez co on robil chyba toyote biala taka nie pamietam modelu.odkrecal wysprzeglik sprzegla i sie ulamalo ucho mocujace.mozna bylo uniknac tego odkrecajac te sruby rownomiernie.tez byl problem z tym wysprzeglikiem bo nieszlo od niczego dopasowac.ale mowie moxna bylo uniknąć tej usterki.

Z lotusem nie oglądalem...ale obejrze.

Tomi216i

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Rekin ale czego??? No jak czego...rekin biznesu;)

Oglądałem jak robil golfa 1 i up...lil zbiorniczek hamulcowy.a pozniej sie zdziwil ze uzywka kosztuje tyle kasy
...no niestety .
Raz tez co on robil chyba toyote biala taka nie pamietam modelu.odkrecal wysprzeglik sprzegla i sie ulamalo ucho mocujace.mozna bylo uniknac tego odkrecajac te sruby rownomiernie.tez byl problem z tym wysprzeglikiem bo nieszlo od niczego dopasowac.ale mowie moxna bylo uniknąć tej usterki.

Z lotusem nie oglądalem...ale obejrze.
Jak będziesz oglądał, zwróć uwagę, że już na samym początku (zanim rozbierze silnik) już będzie siedział metalowy kolektor ssący, który to dopiero później wymieni. Ponadto porównaj w googlu lvb500190 i lvb000320. To są uszczelki pod głowice. Ten pierwszy nr to uszczelka nowego typu, którą chciał właściciel. Natomiast drugi nr to uszczelka starego typu. Popatrz w googlu jak wyglądają (różnice są widoczne) i popatrz jaką zamontował.

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
To wszystko jest robione pod publikę. Każdy z facetów obrał sobie jakiś plan działania i dąży do celu.
Sądzę, że na szczególną uwagę zasługują tutaj podane ceny. W tym i innych programach w TVN Turbo też czasami widać, że mały dotyk do zawieszenia , albo układu wydechowego, albo innych podzespołów to 1500 zł. To mi się podoba. Zwykły człowiek ogląda i widzi, że nieznaczna ingerencja w auto powoduje dawkę finansową.

Taki opel Astra 99 rok pojawia się na warsztacie klient wyjmuje 2 tys zł i to znika w tym aucie. Mało tego , tak naprawdę niewiele jest naprawione. I takich strzałów po 2 tys zł może być zaraz sześć, a wartość fury i tak nie przekroczy 5 tys zł.

Do góry Bottom