• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucz elektryczny udarowy

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
ja mam ściagacze yato i gwinty się nie nieszczą tylko trochę kwadrat się rozbija od pneumata a tak to z busami nie busami dają radę tylko że przed pracą trzeba gwinty smarem przejechać. weź ręką kręć na suchych a posmaruj to zobaczysz jaka jest różnica :)
Smarowalem caly czas a i tak musialem krecic duza grzechotka.
Kup coś tego typu,przetestowane,ze ściągaczami do spreżyn sobie poradzi bez problemu .Ten który wstawiłeś strasznie licho wygląda.
Aha-no i do jakiegokolwiek udaru nie nadają sie ściągacze za 30zł bo stukanie pneumata poobjeżdża Ci gwinty szybko
Sciagacze mam tanie lecz dobre. W pracy lecialem na nich pneumatem, koledzy rowniez w domu takie maja i tez pneumatem leca i sa cale jak do tej pory (dobre 3 lata). Firmy niestety nie pamietam.
Kolego yo nie ma 700 Nm :D
Jesli chodzi o Jule to widze ze klucz ostro poszedl do gory bo kosztuje 179 ziko ale wart. To ten: http://www.jula.pl/klucz-udarowy-1-2-325nm-009005

Ten co pokazywales kolego wyrzynacz to klucz udarowy to sztuma.
A nie dawno bylem w Gdansku i sie zastanawialem czy kupic ten klucz bo byl akurat za 99 badz 119 zl.

markopost

Początkujący
Punktów
0
a nie myślałeś, żeby kupić sobie elektronarzędzie? Teraz są robione takie z dobrą mocą, mam akurat u siebie Ryobi 18V i uważam, że jest to moc totalnie wystarczajaca do odkręcania i przykręcania śrub i ogólnie do podstawowej mechaniki a i z kablami nie musisz się bawić

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
a nie myślałeś, żeby kupić sobie elektronarzędzie? Teraz są robione takie z dobrą mocą, mam akurat u siebie Ryobi 18V i uważam, że jest to moc totalnie wystarczajaca do odkręcania i przykręcania śrub i ogólnie do podstawowej mechaniki a i z kablami nie musisz się bawić
Aleś odkopał, jesteś archeologiem?:bored:

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
A myslałes o tych bezprzewodowych(na baterie) ? Nigdy nie dorównaja pneumatom na powietrze ale az tak tragiczne to nie sa.
a sprawdzałeś to ? bo z tego co piszesz wydaje mi się: że nie.
klucze pneumatyczne najczesciej osiagaja max wydajnosci juz przy ok 6,5 bara i wyzsze cisnienie nie tylko ze nic nie daje
tego kolega widze też nie sprawdzał :D
nie ma to jak cenne doradzanie
ale fak faktem ze za udar zasilany bateryjnie trzeba zapłacić , i nie ustępuje on mocy pneymatycznemu

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
za 1.5 tys kupisz już coś dobrego. za pneumatyczny jakiś lepszy, na pewno około klocka trzeba dać. już chyba 3 lata minęło jak na elektryku jadę a pneumat leży w rezerwie w razie co.

Do góry Bottom