• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

klucze-zestaw czy osobno?

inpactcar

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Z racji tego prowadzonej wypożyczalni nadeszła już pora otwarcia garażu.
Z tego powodu pytanie-kompletować zestaw kluczy razem czy poszczególne zestawy osobno?

olek39

Uczestnik
Punktów
0
Trudno powiedzieć kolego, to zależy ja duży to garaż chcesz otworzyć. Ja na Twoim miejscu zacząłbym od szafy narzędziowej - tak wiem to spory wydatek ale zasadą dobrego mechanika jest utrzymywać czystość miejsca pracy a mając szafę wiesz że zawsze klucze są na miejscu a nie porozwalane. A później na bieżąco w ramach potrzeb dokupuj. Możesz też popytać po sklepach o promocje, ostatnio widziałem w jednym sklepie internetowym jakiś rabat na szafy proline ale to chyba było przy zakupie 4 na raz. Musisz poszukać w google

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
na początek też uważam, zę jakiś zestaw - wtedy praktycznie wszystko masz pod ręką. A dalej dokupujesz jak coś potrzebujesz, czasem nawet pojedyncze nasadki czy klucze ;) Bo raczej nie ma sensu kupować np. kompletu nasadek 3/4 cala, ale kilka się może przydać

A otwarcie garażu to znaczy co?? chcesz garaż dla siebie wyposażyć, hobbystycznie czy usługowo, czy może wynajmować go z całym osprzętem??

No i jescze pytanie co już masz na początek :)

inpactcar

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Dzięki za odpowiedzi.zakup idzie kompletu.a garaż bedzie na poważnie.dodatkowo przenosze w jedno miejsce pośrednictwo leasingowe i niebawem ubezpieczenia.miejsce już jest.200 m po remoncie.
Dwa stanowiska,wulkanizacja.ostatnie kilka lat był tu warsztat.
Gdyby potrzebny był jakiś leasing to zapraszam

Do góry Bottom