Kolego- Biała skrzyneczka to tylko przekaznik imo a nie całe imokomfortu w tym audi jeszcze nie masz kolego centralka immo to taka biała skrzyneczka wielkosci dwóch pudełek zapałek wysoko nad prawą nogą kierowcy halla się ni czepiaj bo gdy silnik nie pracuje to w Twoim pojeździe bład z niego bedzie zawsze jeśli zapalisz to znika,podstawowe pytanie,czy kontrolka immo na liczniku(pomarańczowa z symbolem kluczyka w obrysie samochodu)zapala się i znika oraz czy zdarza sie,jeśli jest ta kontrolka,że gdy kontrolka auto nie zapala a co do spalania to na dojazdach nie licz na cuda silnik zanim osiągnie właściwą temp pracy po 16 km ty już go gasisz rasa to trasa przegoń go ze 200km jednego dnia i bedzie 7l/100 pozdrawiam

nie mam tej skrzyneczki, tylko kostka wisi w tym miejscukolego centralka immo to taka biała skrzyneczka
A. w sumie tak bo całe immo to transponder,antena,wzmacniacz i potem sterownik ,ta biała skrzyneczka:] i pamiątka w sterowniku silnikaKolego- Biała skrzyneczka to tylko przekaznik imo a nie całe imo![]()

lubelskieKolego DentDevils z jakiego ty województwa jesteś?
no ale co z tym błędem pamięci eprom, czy przez to silnik nie wchodzi w tryb awaryjny?Wymyj dobrze przepustnice i zrób adaptacje i wtedy zobaczysz.
Po dwóch latach wreszcie znalazłem trochę czasu na mój samochód
Z pomocą kolegi Poldersa udało mi się usunąć błąd P0605 czyli bład pamięci Eprom, niestety błąd ten dotyczy modyfikacji zawartości powyższej pamięci, jeśli mamy wgrany ori wsad Eprom-u to błedu nie ma ale jeśli zrobimy immo off to taki bład będzie.
, można i tak, auto odpalało i jeździło ale wydaje mi się że skasowanie tych danych spowodowało również falowanie obrotów i podwyższone spalanie, tego jeszcze nie wiem na pewno ale za jakiś czas dam znać
Tymczasem kupiłem sobie na alledrogo ECU o numerach 8D0 907 558a czyli orginał, wgrałem wsad z immo na off który otrzymałem od kolegi Polders no i zobaczymy jak to się będzie sprawowało, do tamtego sterownika również wgrałem taki wsad i wożę go w zapasie w bagażniku tak na wszelki wypadek 
No to sie nie zepsuje zgodnie z prawem MurphegoWitajciePo dwóch latach wreszcie znalazłem trochę czasu na mój samochód
Z pomocą kolegi Poldersa udało mi się usunąć błąd P0605 czyli bład pamięci Eprom, niestety błąd ten dotyczy modyfikacji zawartości powyższej pamięci, jeśli mamy wgrany ori wsad Eprom-u to błedu nie ma ale jeśli zrobimy immo off to taki bład będzie.
W moim przypadku w sterowniku kość pamięci była po pierwsze całkowicie wykasowana a na domiar złego jakiś kozak obrócił ją o 180 stopni i przylutował, można i tak, auto odpalało i jeździło ale wydaje mi się że skasowanie tych danych spowodowało również falowanie obrotów i podwyższone spalanie, tego jeszcze nie wiem na pewno ale za jakiś czas dam znać
Tymczasem kupiłem sobie na alledrogo ECU o numerach 8D0 907 558a czyli orginał, wgrałem wsad z immo na off który otrzymałem od kolegi Polders no i zobaczymy jak to się będzie sprawowało, do tamtego sterownika również wgrałem taki wsad i wożę go w zapasie w bagażniku tak na wszelki wypadek
![]()
No narazie jest okNo to sie nie zepsuje zgodnie z prawem Murphego
a ten zapasowy mam w domu 
Dokładnie tak jak mówiszTen błąd się generuje przy wyłączonym immo programowo i z tym błędem ma to latać.,sprawdzić okablowanie.
W razie czegoś mam taki sterownik 100% sprawny w wyłączonym immobilizerem
ja wgrałem ori wsad do eprom oraz do pamięci Flash i lata